NIJEDAN SRPSKI TRENER NEMA TOLIKO POBEDA KAO JA: Nenad Lalatović izjavama digao na noge Ukrajince!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

u svom stilu

NIJEDAN SRPSKI TRENER NEMA TOLIKO POBEDA KAO JA: Nenad Lalatović izjavama digao na noge Ukrajince!

Fudbal -

Nenad Lalatović danas je zvanično imenovan za trenera ekipe Zorja iz Luganjska. Srpski stručnjak predstavio se ukrajinskoj sportskoj javnosti onako kako je radio i u Srbiji, bez ustezanja i iskreno.

Nenad Lalatović
foto: Starsport

Srpski trener je nasledio Holanđanina Patrilka Van Levena.

- Ovo je veoma mlad tim. Trenutno imamo 15 igrača na treningu. Momci imaju veliku želju da se pokažu novom stručnom štabu. Zaista mi se se sviđaju ti mladi momci. Nadamo se da će sve ići kako treba - rekao je Nenad Lalatović na predstavljanju kluba iz Luganjska.

Nenad Lalatović, koji je kao fudbaler bio član Šahtjora iz Donjecka, obećao je navijačima da će ekipa igrati napadački fudbal, a potom naveo statistiku pobeda ekipa koje je trenirao.

- Zorja će 100 odsto igrati napadački fudbal. Na ovaj način igram već 11 godina kao trener. Rezultati govore u prilog moje tvrdnje. U 500 utakmica koje sam vodio kao trener, 52 odsto tih mečeva sam dobio. Nijedan srpski trener nema toliko prvenstvenih pobeda. Imam negde 27-28% remija i 20% poraza. Sve to kaže da će Zorja igrati na pobedu i agresivno napadati protivnika.

Nenad Lalatović
foto: Printskrin/Instagram

Najavio je srpski stručnjak i pojačanja.

- Sigurno je da nam je potrebno najmanje sedam igrača. Ovo je veoma mlad tim, potrebna su nam trojica ili četvorica iskusnijih. Igramo na tri fronta, čeka nas mnogo utakmica u ovih šest meseci. Zaista se nadam dobrom i želim da postanemo jači. Hoću dobre rezultate u prvenstvu Ukrajine i u Evropi. Moja velika želja je da Zorija po prvi put prođe grupnu fazu Lige Evrope - rekao je Lalatović, a prenela pres-služba Zorje.

Zorja je prošlu sezonu završila na trećem mestu u prvenstvu Ukrajine i igraće u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Tim se trenutno nalazi na trening kampu u Lublinu u Poljskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track