ŠPANCI TVRDE: KAMPACO JE VEĆ U REALU! Argentinac definitivno napušta Zvezdu!
Foto: Starsport©

spekulacije

ŠPANCI TVRDE: KAMPACO JE VEĆ U REALU! Argentinac definitivno napušta Zvezdu!

Košarka -

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco zvanično još nije napustio Crvenu zvezdu ali po svemu sudeći, šanse da ostane su minimalne.

Već dugo se priča da je argentinski plejmejker dogovorio sve sa Real Madridom, a prema pisanju španske "Marke", sve je već rešeno.

Naime, u tekstu u kojem se Marka bavi pitanjem Valtera Tavaresa, centra Reala pomnje se i Kampaco.

Marka piše da Real pravi dugoročni plan, zasnovan na tri stuba, a kao jedan od njih okarakterisan je upravo Kampaco.

- Real Madrid je poslednjih meseci pravio plan narednih sezona i do sada su preovladavali odlasci (Hanga, Korneli, Vilijams-Gos, Rendolf), ali nisu zanemareni ni dolasci. U tom smislu Real je već tri sezone vezao Fakunda Kampaca, produžio ugovor sa Gabrijelom Dekom do 2028. godine i mesecima pregovara da zatvori obnovu svog trećeg stuba - Edija Tavaresa. Za sada bez uspeha - navodi Marka.

Objašnjenje za Tavaresa je da su pregovori zapeli, da on želi u NBA i Portland koji mu je poslao ponudu, ali da se pita Real Madrid sa kojim sjajni centar ima ugovor na još godinu dana.

Ukoliko Tavares hoće ranije da ode, moraće da otkupi sam klauzulu i da plati šest miliona evra iz svog džepa, ili će morati da odigra još jednu sezonu, nakon čega će moći besplatno da ode gde bude želeo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track