JOVAN MARINKOVIĆ SE VRATIO U ČARAPANSKO JATO: Napredak zatvara defanzivnu liniju za novu sezonu
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

JOVAN MARINKOVIĆ SE VRATIO U ČARAPANSKO JATO: Napredak zatvara defanzivnu liniju za novu sezonu

Fudbal -

Faktička razmena igrača obavljena je na liniji Kruševac – Subotica.

Na sever naše zemlje otišao je pouzdani štoper i kapiten Napretka Dejan Kerkez, a u suprotnom pravcu se vratio Jovan Marinković (26).

Centralni defanzivni fudbaler je sleteo u svoje staro Čarapansko jato i potpisao dvogodišnji ugovor, a za Subotičane je proletos odigrao 13 utakmica.

Ovaj defanzivac je poznat u Kruševcu, jer je za Čarapane nastupao u sezonama 2020 -2021 i 2021-2022 i imao 51 nastup, u mandate trenera Milana Đuričića Đumija.

Marinković je odmah, posle potpisivanja ugovora, otputovao sza Moravske Toplice, u Sloveniji, gde Kruševljani obavljaju svoje bazične pripreme za novu sezonu u Super ligi Srbije.

Dvadesetšestogodišnji štoper je ponikao u Radničkom, ali nije startovao u prvom timu svog matičnog kluba, a debitovao je među seniorima u Sinđeliću. .U Lazarev grad je stigao 2020. godine zaobilaznim putem, preko BSK Borče, Javora i Bačke, a igrao je i za Radnički iz Sremske Mitrovice.

Odatle je otišao u Spartak, a sada se kao slobodan igrač vratio u Napredak. Marinković je zapamćen po izjednačujućem golu za Radnički iz Sremske Mitrovice, koji je dao Partizanu, u samoj završnici meča u Fudbalskom kupu Srbije, a zatim je ovaj tim izbacio crno – bele na penal ruletu.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track