POLA MILIJARDE EVRA DAJU ZA FUDBALERA: Neverovatan novac spremio Real iz Madrida za KILIJANA MBAPEA! Da li je ovo kraj sveta?!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson, Screenshot

luuudilo

POLA MILIJARDE EVRA DAJU ZA FUDBALERA: Neverovatan novac spremio Real iz Madrida za KILIJANA MBAPEA! Da li je ovo kraj sveta?!

Fudbal -

Kilijan Mbape i Real Madrid - saga koja traje već nekoliko godina. Mogla bi da bude realizovana ovog leta.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Predsednik Reala Florentino Perez opsednut je Kilijanom Mbapeom. Unazad nekoliko godina, svakog leta je pokušavao da namami Francuza u Madrid, međutim katarski milioni su odbijali ofanzivu.

Čini se sve do ovog leta. PSŽ je ljut na svog fudbalera i dao mu je rok da se do 31. jula izjasni ostaje li, ili odlazi iz Pariza. Gazda kluba Naser Al Kelaifi rekao je da Francuz ima samo dve opcije - ili da potpiše novi ugovor sa PSŽ ovog leta ili da napusti ekip. I to za pristojno obeštećenje - 200.000.000 evra. To je cena ispod koje Kataranin neće ići.

A, šta je Real spremio Kilijanu Mbapeu. Kako navodi italijanski novinar Nikolo Skira, radi se o novcu koji dosad nije viđen u svetu fudbala. Sumi od koje se vrati u glavi.

Real je ponudio Kilijanu Mbapeu ugovor na pet godina, sa opcijom produžetka na još jednu. Po svakoj godini Francuz bi zarađivao 50.000.000 evra i to bez bonusa i premija. Ukupno, Real bi na njega potrošio 300.000.000 evra samo na plate.

Zanimljivo, to je plata koja je manja od one koju Kilijan Mbape ima u PSŽ, gde mesečno prima 6.000.000 evra, odnosno 72 miliona godišnje.

Naser Al Kelaifi, Naser Al-Kelaifi
foto: EPA/Ian Langsdon

Ako se tome doda da bi za slobodu Kilijana Mbapea Real morao da plati 200.000.000 evra, onda se dolazi do neverovatne sume, od čak pola milijarde evra za jednog fudbalera.

Real Madrid već je i namenio dres za Kilijana Mbapea. U "kraljevskom klubu" čeka ga "devetka" koju je prethodnih sezona ljubomorno nosio i čuvao Karim Benzema, odnedavno član kluba Al Itihad iz Saudijske Arabije.

Kilijan Mbape bi da sačeka naredno leto i kao slobodan fudbaler pređe u Real iz Madrida. Njegov plan je da 1. septembra od PSŽ pokupi još 80.000.000 evra koliko mu garantuje klauzula za vernost. Međutim, čini se da to tako neće ići sa Arapima, jer su gazde iz Katara okrenule list kada je Mbape u pitanju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track