PAMTE GA PO KULTNOJ SCENI, ŽELJKU OBRADOVIĆU I ČUVENOM TAJM-AUTU: Legendarni košarkaš se penzionisao, a svi ga znaju po OVOME
Foto: @starsport

Rekao zbogom

PAMTE GA PO KULTNOJ SCENI, ŽELJKU OBRADOVIĆU I ČUVENOM TAJM-AUTU: Legendarni košarkaš se penzionisao, a svi ga znaju po OVOME

Košarka -

Posle 13 evroligaških sezona, italijanski košarkaš Luiđi Datome objavio je danas kraj klupske karijere.

Ovaj 35-godišnjak, ipak, još nije završio sa košarkom pošto će se od reprezentacije Italije oprostiti posle ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Datome je poslednje tri sezone proveo u Milanu, nakon što je prethodno nastupao za Fenerbahče, Boston, Detroit, Virtus Romu, Skafati i Montepaski.

On je sa Fenerbahčeom osvojio titulu u Evroligi 2017. godine, što mu je najveći uspeh u karijeri. Pored evroligaške titule, Datome je tri puta bio šampion Italije i tri puta šampion Turske.

Uprkos sjajnoj karijeri, mnogi ga pamte po tajm-autu u Fenerbahčeu, gde je sarađivao sa Željkom Obradovićem, trenerom Partizana, aktuelnog šampiona ABA lige.

Bilo je to 2019. godine tokom utakmice Fenerbahče - CSKA. Najtrofejniji trener Evrolige sa devet titula je pozvao minut odmora, a tu je iskalio bes na svoje igrače, posebno na Datomeu.

"Dobri momci, vi ste dobri momci? U vašim očima vi ste dobri momci? J..e se svi! J..e se svi. J..e se, ok? J..i se, Điđi Datome. Nek te bude sramota! I tebe sram da bude Mahmutoglu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track