"PRIHVATATE KRVAV NOVAC OD SPONZORA TERORIZMA" Haos zbog turnira na kom igra i Zvezda, Ukrajinci BRUTALNOM PORUKOM podigli buru
Foto: Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

SANKT PETERBURG

"PRIHVATATE KRVAV NOVAC OD SPONZORA TERORIZMA" Haos zbog turnira na kom igra i Zvezda, Ukrajinci BRUTALNOM PORUKOM podigli buru

Fudbal -

Zbog turnira u Sankt Peterburgu na kojem igra i Crvena zvezda, oglasio se fudbalski klub Dinamo Kijev.

Ukrajinci su objavili saopštenje u kojem negoduju, pre svega, zbog učešća Fenerbahčea na turniru.

Ekipa iz Istanbula u nedelju igra prvu utakmicu, a protivnik će joj biti Zenit.

Ljudi iz Dinama nisu zaboravili šta se dešavalo prethodnog leta kada je na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona praktično čitav stadion u Istanbulu skandirao ime predsednika Rusije.

"Kada su navijači u Istanbulu skandirali ime ubice i došli na meč protiv Dinama sa maskama glavnog evropskog sadiste, vaš klub je ćutao. Sada je jasno zašto.

Gaspromov krvav novac je bacio senku na sve, ostavivši vas bez časti i savesti. Ruski projektili ubijaju Ukrajince svakog dana. Civilizovan svet se ujedinio protiv agresije i masovnog ubistva, a vaš klub prihvata krvav novac od sponzora terorizma.

UEFA i FIFA suspenduju ruske klubove sa internacionalnih turnira, a vi dolazite kod njih da zaradite novac i da igrate zajedno sa agresorima.

Ništa ne može da opravda ovaj korak. Nema količine novca koja može da kompenzuje ovo sramno ponašanje, ovaj put ubicama bez morala i ljudskih kvaliteta.

Ne plašimo se da kažemo celom svetu: vi pomažete ubicama da nastave krvavu žetvu na ukrajinskom tlu. Poigravate se i legitimišete glavno zlo 21. veka", navedeno je u saopštenju Dinama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track