JEDAN OD DVOJICE ZVEZDINIH BISERA MOGAO BI DA ODE OVOG LETA: Ozbiljni klubovi su u pitanju, a novac koji nude pokrio bi budžet
Foto: Starsport

nije šala

JEDAN OD DVOJICE ZVEZDINIH BISERA MOGAO BI DA ODE OVOG LETA: Ozbiljni klubovi su u pitanju, a novac koji nude pokrio bi budžet

Fudbal -

Crvena zvezda sklopila je moćnu ekipu za novu sezonu. Obrisi rada trenera Baraka Bahara bili su vidljivi na osvojenom turniru u Sankt Peterburgu.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Uprava Crvene zvezde uradila je nekoliko ozbiljnih transfera ovog leta, a sada je kako stvari stoje red i za prodaju fudbalera. Trener Barak Bahar zahvalio se Marku Gobeljiću i Slavoljubu Srniću, kapitenu Milanu Borjanu, nekolicini mladih igrača koji su poslati u druge klubove. Nejasan je status Aleksandra Kataija i Gelora Kange koji bi do prelaznog roka takođe mogli da napuste Marakanu.

Svi nabrojani fudbaleri nisu oni iz ranga na kojima je moguće zaraditi novac i realizovati veliki transfer. Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić pred početak nove sezone rekao je da će Crvena zvezda ove sezone prihodovati 55.000.000 evra, od toga 50 miliona iz inostranstva:

Zvezdan Terzić
foto: Nenad Kostić

- Imamo 30.000.000 od Lige šampiona, 5.000.000 od ulaznica, 5.000.000 od Gazproma, 5.000.000 od TV prava i sitnijih sponzora i očekujemo 10.000.000 od transfera. Ako budemo hteli, to može da bude i više, ali prodajom najboljih igrača jedemo sopstvenu supstancu, a mi nismo trgovačko predužeće, nego fudbalski klub i cilj nam je da osvajamo titule. Takođe, nije nam cilj da smanjujemo rashod, nego da povećavamo prihod. Ako hoćemo da budemo ozbiljni u Ligi šampiona moramo da prihod podignemo na 80, 90 miliona. Trenutno, imamo najmanji budžet u Ligi šampiona“.

Za sada Crvena zvezda nije realizovala nijedan veliki transfer, sem prodaje Aleksandra Pešića u Ferencvaroš za 1.500.000 evra. A, mogla bi u narednih nekoliko nedelja. Kapitalci za realizaciju su mladi fudbaleri - Strahinja Eraković i Stefan Leković. Obojica štoperi, veoma cenjeni i dobro skautirani od strane inostranih fudbalskih agenata.

Stefan Leković, Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom skoro dvonedeljnog boravka u Rusiji, čelnici Crvene zvezde imali su nekoliko sastanaka sa emisarima tamošnjih klubova - Zenita, Spartaka i Krasnodara. Svi oni pokazali su interes za Strahinju Erakovića. Reprezentativac Srbije više bi voleo da ode u neku od "liga petica" i nada se da bi primamljiva ponuda mogla da dođe i iz tog dela Evrope. Ranije su interes pokazivali Volfzburg, Torino, Verona i Kaljari.

Sa druge strane, Stefan Leković ima ponudu Mančester sitija, piše Mocart sport. Tačnije, Siti grupa želi da otkipi mladog defanzivca od Crvene zvezde, a nezvanična informacija je da se radi o sumi od 4.000.000 evra. Crveno-beli su već sarađivali sa Sitijem, kada je taj klub 2017. godine za 5.500.000 evra kupio braću Luku i Ivana Ilića. Prema saznanjima Kurira, Crvena zvezda ovog leta neće prodati Stefana Lekovića, jer u klubu smatraju da je on budućnost i fudbaler na kojem će biti građena zadnja linija u narednom periodu.

Aleksandar Dragović, Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je na turniru u Sankt Peterburgu pokazala da ima uigranu defanzivnu liniju koju čine Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković i Srđan Mijailović, kojeg je trener Bahar sa pozicije zadnjeg veznog prebacio na mesto centralnog defanzivca u postavci sa tri štopera. Valja pomenuti da su se Eraković i Leković školovali uz Dragovića i da je njegova mentorska uloga u Crvenoj zvezdi izuzetna.

U slučaju da Strahinja Eraković ili Stefan Leković budu prodati ovog leta, Crvena zvezda bi trebalo da angažuje Miloša Degeneka. Reprezentativac Australije pričao je otvoreno o tome u intervjuu Kuriru početkom jula. Važno je pomenuti da je Uroš Spajić sve bolji i da na njega treba računati. Tu je i Nemanja Milunović, iskusni štoper sa 34 godine i njegov status bi trebalo razjasniti do početka sezone.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track