TRANSFER BOMBA U HUMSKOJ! U Partizan stiže bivši napadač Liona
Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

TRANSFER NA POMOLU

TRANSFER BOMBA U HUMSKOJ! U Partizan stiže bivši napadač Liona

Fudbal -

Partizan se nalazi pred realizacijom još jednog važnog posla u letnjem prelaznom roku - novi igrač koji će pojačati crno-bele je Aldo Kalulu, nekadašnji napadač Liona.

Krilo koje ima 27 godina, dolazi kao slobodan igrač i predstavlja veliko pojačanje timu koji predvodi Igor Duljaj.

Klub za koji je nastupao prošle godine, Sošo, kažnjen je od strane Francuske fudbalske federacije zbog nemarnosti vlasnika iz Kine, pošto nije bilo garancije budžeta za tim koji naredne sezone nastupa u Ligi 2, pa su momentalno spušteni u niži rang takmičenja, a glavni igrači su dobili potpunu slobodu u izboru nove sredine, piše "Telegraf".

Za Kalulua su bili zainteresovani i Nant, Amijen, Mec, i Makabi iz Haife, ali igrač nije žurio sa odlukom.

Partizan je mogao da sazna kakav je Kalulu igrač iz prve ruke, upravo zbog Frenka Kanutea, sa kim je on bio saigrač u Sošou. Zbog toga je Partizan unajmio jednog srpskog agenata, u pokušaju da angažuju ovog fudbalera, koji je svojevremeno proveo dugi niz godina igrajuči u Francuskoj, samim tim je i dobro upućen u dešavanja na tom tržištu.

Partizan, stadion, stadion Partizana, Humska
foto: @starsport

U Humsku je stigao pozitivan odgovor, a proteklog vikenda je ugovoren Kaluluov dolazak u Beograd. Tada je on izrazio želju da postane novi fudbaler crno-belih. Još preko agenata Partizan je dogovorio sve oko ugovora, a Kalulu je razgovarao sa sportskim direktorom crno-belih, Ivicom Kraljem, generalnim direktorom, Milošem Vazurom, i sa šefom stručnog štaba, Igorom Duljajem, tada je i doneo odluku da se priključi Partizanu.

Svoju karijeru započeo je u Lionu, i nakon niza pozajmica po tlu Francuske (Ren i Sošo), završio je u Švajcarskoj, tačnije Baselu, koji ga je poslao u Svonsi siti na pozajmicu 2019. godine. U Sošo se vratio 2021. godine, i na 74 utakmice dao je 14 golova.

Iako niske građe (166 centimetara), on je igrač koga karakterišu velika brzina i snaga, kao i da je izuzetno pokretljiv, agilan , niskog težišta, i eksplozivan. Crno-beli bi ga najverovatnije koristili na poziciji krila, iako je najviše utakmica odigrao kao centralni ili drugi napadač.

(Kurir sport/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track