HRVATI SU PRETILI BORJANU LINČOM, POMINJALI SU I TRAKTOR: Evo kako im je rođeni Kninjanin odgovorio! Neka se sada dobro zamisle!
Foto: AP Hassan Ammar, Printscreen

srbin je spreman

HRVATI SU PRETILI BORJANU LINČOM, POMINJALI SU I TRAKTOR: Evo kako im je rođeni Kninjanin odgovorio! Neka se sada dobro zamisle!

Fudbal -

Milan Borjan nikada nije krio da je rođen u Republici Srpskoj Krajini, uvek je ponosno isticao da je Srbin iz Dalmacije i Kninjanin.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

Njegov lokalpatriotizam bio je i ostao trn pojedincima u Hrvatskoj, koji su činili sve da preko medija i društvenih mreža leče vlastite frustracije i podgrejavaju masu kako bi vređali Milana Borjana.

Svedoci smo poslednjih uvreda na račun Milana Borjana i to od strane navijača Zrinjskog iz Mostara. Kluba iz hrvatskog entineta u BiH, koji je sledeći protivnik Slovana iz Bratislave, za koji od ovog leta brani Milan Borjan.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

Pitaće se normalni ljudi, kakve veze imaju Hrvati iz Mostara sa proteranim Srbima iz Knina. Nikakve, kazaće logika. Ali, mržnja čini čuda, povezuje i neke stvari koje su nepovezive.

Otuda i jezivi komentari sa društvenih mreža. Sramni da sramniji ne mogu biti.

- "Legenda kaže da Borjan priprema traktor za svaki slučaj", "Freze, traktori i seoski putevi Borjane", "Borjane, čekamo te" - glase neki od jezivih komentara koji su osvanuli na objavi FK Zrinjski pred narednu utakmicu.

Kanada, Hrvatska
foto: Dado Đilas

Milan Borjan zna kako da se nosi sa uvredama prostih ljudi. Pokazao je zimus na Mundijalu u Kataru, kada je u meču Kanade čiji je gol branio, protiv Hrvatske bio pod udarom ekstremnih navijača.

Sada mu se ponovo sprema "vruć doček", uvrede, psovke, prostakluci...

- Ne obazirem se uopšte na prozivke. Zrinjski je klub koji poštujem. Idemo u Mostar da igramo fudbal. Ko se drži politike i vređa, nije mu mesto na stadionu - rekao je Milan Borjan za "Sportski žurnal".

Kurir sport

Bonus video:

01:59

Borjan posle derbija: Navijači koji me vređaju su primitivci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track