ALKARAZ PRIZNAO - "UZEO BIH SVE OD NOVAKA" Izjava mladog Španca o Federeru, Nadalu i Đokoviću ODJEKUJE PLANETOM!
Foto: EPA/Tolga Akmen

iskreno

ALKARAZ PRIZNAO - "UZEO BIH SVE OD NOVAKA" Izjava mladog Španca o Federeru, Nadalu i Đokoviću ODJEKUJE PLANETOM!

Tenis -

Čudesnim trijumfom u finalu Vimbldona mladi španski teniser Karlos Alkaraz oduševio je tenisku javnost.

Španac je prvi put u karijeri osvojio najprestižniji grend slem, pošto je u maratonskom finalu savladao sedmostrukog šampiona Vimbldona.

Alkaraz je delovao impresivno na terenu, skinuo je krunu nepobedivom Novaku i ostvario najveći uspeh u karijeri, pa se mediji danima unazad utrkuju da dobiju ekskluzivu sa mladim šampionom.

U zanimljivom razgovoru za francuski "L'Ekip" Alkaraz je rekao da ga velika slava nije promenila i da je i dalje isti dečko i igrač kakav je oduvek bio.

"Možda će mi ukazati više poštovanja sada kada sam šampion Vimbldona, ne znam. Kada pobedite Đokovića u finalu grend slema, osećate se malo bolje. Možda i ljudi to vide tako, ukažu vam više poštovanja jer ste pobedili njega, a ne nekog drugog igrača", rekao je Španac.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: EPA/Isabel Infantes, EPA/Neil Hall

Alkaraz je otkrio šta je promenio u odnosu na prethodni susret sa Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa.

"Kao što sam rekao, u polufinalu Rolan Garosa sam se previše opterećivao, nisam mogao da kontrolišem živce, nisam toliko uživao i desilo se ono što se desilo. Za ovo finale Vimbldona morao sam da promenim stvari, da se pripremim drugačije na mentalnom nivou. Konkretno, malo manje sam koristio telefon u satima koji su prethodili meču. Pokušao sam da se odvojim od buke oko meča, da se ostavim sve to po strani, da slušam opuštajuću muziku", kaže Karlitos.

On ističe da u njegovoj igri ima još prostora za napredak, a na pitanje šta bi voleo da poseduje od kvaliteta "velike trojke" dao je izuzetno zanimljiv odgovor.

"Rafin mentalitet, klasu koju Federer ima u igri i pokretima i praktično sve Đokovićeve udarce, koji su neverovatni", iskren je Alkaraz.

On je priznao da bi bio srećan da u karijeri osvoji polovinu onoga što imaju njegovi stariji rivali.

"Nadam se da ću osvojiti slemova koliko i Velika trojka... Ne znam. Da dođem do polovine onoga što oni imaju, biću srećan. Nadam se da ću doći do njihovog nivoa", zaključio je Španac.

Karlos Alkaraz, Vimbldon, trofej, sat
foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kurir sport/Sportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track