"IZLAZI SIMIĆ, ULAZI ŽIRU" Srpski biser igrao za Milan protiv Reala! Odstavio je FANTASTIČAN utisak
Foto: FSS

nada

"IZLAZI SIMIĆ, ULAZI ŽIRU" Srpski biser igrao za Milan protiv Reala! Odstavio je FANTASTIČAN utisak

Fudbal -

Jan-Karlo Simić, mladi Srbin (18) rođen u okolini Štutgarta, napravio je veliki korak u svojoj karijeri, tako što je odigrao zaMilan prijateljski meč protiv Real Madrida, koji se završio pobedom kraljevskog kluba rezultatom 2:3.

Simić je bio starter na utakmici, i delovao je veoma smireno, nije ga uznemirila trema, imao je nekoliko viđenih intervencija, bio je skočan i agresivan, što su ujedno i njegovi najveći aduti, nešto što svaki štoper mora posedovati. Iz meča je izašao u 70. minutu, a do tad je Milan već primio dva gola.

Međutim, ni za jedan od tih golova on nije kriv, već njegovi saigrači Marko Sportijelo i Fikajo Tomori, zbog loših rrekacija njih dvojice. Iako je konkurencija na poziciji štopera u Milanu prevelika, mladi reprezentativac Srbije je pokazao da bi mogao da se izbori za mesto u timu Stefana Piola.

Jan-Karlo Simić je rođen u malom mestu Nirtingenu, u okolini Štutgarta, 2. maja 2005. godine. Nastupao je u nižim kategorijama Štugarta, a proglašen je za najvećeg talenta u tom delu Nemačke. Samim tim, dobio je i poziv nemačke reprezentacije, za koju je i igrao, ali se ipak odlučio da predstavlja našu zemlju.

Bio je veoma važan igrač u sastavu koji je doveo našu zemlju do polufinala na Evropskom prvenstvu u Izraelu za mlade igrače, održanom prošle godine. Milan ga je doveo odmah nakon tog Evropskog prvenstva, a Simić je opravdao očekivanja. Ako nastavi da pruža ovakve partije, od njega se očekuje velika karijera, neki ga čak zovu i novim Nemanjom Vidićem i Branislavom Ivanovićem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track