HRVATSKI MEDIJI U STRAHU OD NAVIJAČKOG RATA: Torcidu i Bojse čeka pakao u Grčkoj! Ubistva, delije i grobari!
Foto: Sakis MITROLIDIS / AFP / Profimedia

Uznemireni

HRVATSKI MEDIJI U STRAHU OD NAVIJAČKOG RATA: Torcidu i Bojse čeka pakao u Grčkoj! Ubistva, delije i grobari!

Fudbal -

Voljom žreba u najavi je dvostruki hrvatsko-grčki dvoboj.

Dinamo iz Zagreba bi, u slučaju da izbaci Astanu, na sledećoj stepenici na putu ka Ligi šampiona mogao da ima AEK iz Atine.

Hajduk iz Splita bi mogao nešto severnije, tačnije u Solun. U slučaju da PAOK izbaci izraelski Beitar, onda bi Splićani stigli na čuvenu "Tumbu", grotlo navijača PAOK-a.

Dinamo bi put Atine 8. ili 9. avgusta, a Hajduk put Soluna 17. avgusta u revanšu.

Osim fudbalske strane priče, ove dve utakmice bi mogle da privuku veliku pažnju i zbog navijačkog dela.

Dinamove pristalice Bed blu bojsi, mogli bi u Atini da se sukobe sa delijama, piše hrvatski Indeks. Podsećaju na 2015. godinu kada su "Modri" igrali protiv Olimpijakosa. Delije su iskoristile bratske odnose sa "Gejt 7", navijačima Olimpijakosa, i stigle u Atinu. A sada bi situaciju dodatno mogli da zakomplikuju i mladići kojima je omiljena zelena boja. Naime, navijači Panatinaikosa, poznati kao "Gejt 13", u bratskim su odnosima sa Dinamom, pa bi i oni mogli štošta da se pitaju tih dana.

No, Dinamo igra protiv AEK-a koji je poslednjih godina postao najpraćeniji fudbalski klub u Grčkoj. AEK je nedavno osvojio drugu titulu u poslednjih pet godina, ima novi stadion i sve uslove da izađe iz prosečnosti u evropskim okvirima.

Gde su delije, tu su i grobari. Navijači Partizana bi sredinom avgusta mogli malo na grčko primorje, a malo i do stadiona "Tumba" u Solunu. Sve zbog prijateljstva sa navijačima "Gejt 4", najvatrenijim pristalicama PAOK-a. Dele ih ista vera i iste boje, a svakako i mržnja prema splitskoj Torcidi.

U ovom slučaju moglo bi da se desi i da grobari zajedno sa grčkim navijačima svrate i do "Poljuda", gde bi se igrala prva utakmica.

Solun je prošle godine u negativnom smislu bio centar sveta zbog ubistva 19-godišnjeg navijača Arisa Alkisa Kampanosa. Njega je napala grupa od 12 navijača PAOK-a. Kada je Alkis na pitanje za koga navija, rekao "Aris", oni su ga izboli na smrt. Pet huligana je osuđeno na doživotni zatvor, a preostalih sedam na 20 godina robije.

Zbog svega ovoga, ova dva potencijalna duela mogla bi da budu više od igre, a nema sumnje da bi i UEFA mogla da reaguje i proglasi ih mečevima visokog rizika, uz zabranu dolaska gostujućih navijača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track