PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER VOJVODINE: Napustio nas član šampionske generacije Novosađana!
Foto: Printskrin

tuga

PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER VOJVODINE: Napustio nas član šampionske generacije Novosađana!

Fudbal -

Legendani fudbaler Vojvodine Vladimir Savić i član prve šampionske generacije Novosađana, preminuo je u 80. godini!

Komemoracija je zakazana za sredu od 12.00 časova, dok će sahrana biti u 14.15 na Novom Groblju u Novom Sadu.

"Sa tugom i žaljenjem primili smo vest da je preminuo Vladimir Savić, dugogodišnji član FK Vojvodina i član prve šampionske generacije. Porodici i rodbini pokojnog Vlade Savića FK Vojvodina i Sekcija veterana FK Vojvodina izražavaju svoje duboko i iskreno saučešće", stoji u saopštenju.

Vladimir Savić je rođen 7. novembra 1943. u Noćaju kod Sremske Mitrovice. Fudbalsku karijeru započeo je u FK Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. Nakon toga igrao je u Sremu iz Sremske Mitrovice. Od 1963. do 1965. bio je igrač Mačve iz Šapaca, a u Vojvodinu dolazi 1965. godine, gde je nastupao sve do 1973. godine.

Član i standardni igrač FK Vojvodina bio je punih osam sezona i za to vreme odigrao je 207 takmičarskih utakmica i postigao je 20 golova, a igrao je na poziciji ofanivnog veznog igrača. Nakon Vojvodine otišao je u inostranstvo, gde je od 1973 do 1975. bio igrač nemačkog Manhajma. Profesionalnu fudbalsku karijeru završio je u FK Crvenka u sezoni 1975/76.

Kao trener bio je šef stručnog štaba FK Vojvodina u sezoni 1985/86, a kasnije je u nekoliko navrata bio i pomoćni trener prvog tima. Dugi niz godina radio je u mlađim kategorijama, u Omladinskoj školi FK Vojvodina. Od osnivanja Sekcije Veterana FK Vojvodina bio je aktivni učesnik sa svojim drugarima veteranima na sastancima i druženjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track