MEGA ZAPOČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU: Marko Barać izvršio prozivku
Foto: KK Mega

Upalili motore

MEGA ZAPOČELA PRIPREME ZA NOVU SEZONU: Marko Barać izvršio prozivku

Košarka -

KK Mega MIS je započeo pripreme za košarkašku sezonu 2023/24!

Na prvom treningu u novoj sezoni u hali Mega Factory kod trenera Marka Baraća su bili sledeći igrači: Nikola Đurišić, Petar Kovačević, Luka Paunović, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Omerdžan Ilijasolu, Nemanja Popović, Andrija Jelavić i Timotej Malovec, koji su svi prethodno uspešno prošli lekarske preglede. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije su Filip Jović, Bogoljub Marković i Andrej Mušicki koji se takmiče na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Nišu.

Trenutna prosečna starost ekipe je 19,8 godina po čemu će Mega MIS tradicionalno ponovo biti najmlađi tim ABA lige.

Stručni štab Mege u novoj sezoni, pored glavnog trenera Marka Baraća, činiće još pomoćni treneri Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, kondicioni trener Pavle Tasić, fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić, doktor ekipe dr Uroš Stanković, kao i Novica Veličković na poziciji tim menadžera.

Trener Mege Marko Barać je posle održanog prvog treninga u novoj sezoni istakao da je okupljen izuzetno mlad i interesantan tim koji garantuje uzbudljivu i izazovnu sezonu:

– Od završetka prošle sezone sa nestrpljenjem smo čekali ovaj dan. Okupili smo jedan izuzetno mlad i interesantan tim, koji garantuje uzbudljivu i izazovnu sezonu. Puno posla je pred nama, a već od danas krećemo sa usađivanjem Megine kulture u ovaj novi tim. Do odlaska u Grčku u drugoj nedelji avgusta, trenažni proces sprovodićemo u našoj hali gde imamo najbolje moguće uslove za rad, izjavio je Marko Barać, koji je tokom letnje pauze na poziv aktuelnih NBA šampiona Denver Nagetsa bio deo njihovog stručnog štaba u NBA Letnjoj ligi u Las Vegasu. O tom iskustvu Barać je istakao sledeće:

– Što se tiče mog ucešća u NBA Letnjoj ligi, trudio sam se da na najbolji način reprezentujem našu struku. Naišao sam na veliko gostoprimstvo i respekt prema srpskoj kosarci i našem klubu. Ne treba puno trošiti reči na organizaciju i kvalitet rada, imajući u vidu da je u pitanju aktuelni NBA šampion.

U narednim danima će putem klupskog sajta biti ozvaničen raspored kontrolnih mečeva u pripremnom periodu, a već je ranije najavljen odlazak na Mikonos gde će Mega 9. i 11. avgusta odigrati dve utakmice protiv Univerziteta Južna Kalifornija za koji će nastupati Broni Džejms i DiDžej Rodman, sinovi NBA legendi Lebrona Džejmsa i Denisa Rodmana.

Mega MIS će novu sezonu u ABA ligi, svoju 11. po redu, započeti gostovanjem u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track