SILNA ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Baharov EKSPRES načisto PONIZIO slavni italijanski klub!
Foto: Nemanja Nikolić

fantastično

SILNA ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Baharov EKSPRES načisto PONIZIO slavni italijanski klub!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde fantastastičnom partijom prosto su demolirali slavnu italijansku Fjorentinu sa nestvarnih 5:0.

U ekipi crveno-belih bukvalno nije bilo slabog mesta, a ovako je Kurir ocenio nastup igrača srpskog šampiona.

Omri Glazer 7 - Odbranio sve što je mogao, neverovatan refleks i raspon ruku ima, a kad se razmahne, deluje kao da je pokrio ceo gol.

Miloš Degenek 7,5 - Kao što je i rekao, stigao je maksimalno spreman. Surovi profesionalac, deluje da se savršeno uklapa u sistem trenera Bahara sa tri štopera.

Srđan Mijailović 7,5 - Koristi znanje i blagodeti veznog igrača, pa je bez problema čitao protivnika, i uvek za korak bio ispred napadača Fjorentine. Bez mnogo razmišljanja čistio je svaku situaciju koja je mirisala na gol.

Milan Rodić 7 - Odlično se uklopio u Baharovu koncepciju da bude levi štoper i da svojom brzinom čuva leđa Mitroviću. Bez grešaka obavio svoj zadatak. I njemu, kao i Ivaniću, kao da je udahnuta neka nova energija.

Osman Bukari 8 - Pakleno brz, kao ekspresni voz. Neuhvatljiv po desnoj strani, sa ogromnim radijusom kretanja. Iznudio je penal, kada ga je golman oborio. Uspeo je i da gs pretvori u gol. Imao je nekoliko brzih prodora, bacajući u očaj zadnju liniju Fjorentine.

Marko Stamenić 8 - Vrhunska fudbalska inteligencija na delu, igrač kojeg je uživanje gledati, sa i bez lopte. Impresivan u svakom pogledu, sa neverovatnim dugim nogama i predviđanjem akcija protivnika. Uz ozbiljno trčanje u oba pravca. Ispraćen velikim aplauzom, što govori o tome kako je odigrao.

Kings Kangva 8 - Mnogo je pretrčao u prvih 45 minuta, svuda ga je bilo. I u defanzivo da pomogne, ali i u napadu gde se trudio da bude od koristi. Mogao je da se proslavi, ali je promašio gol sa pet metara.

Mirko Ivanić 8 - Uživa u ovom sistemu Baraka Bahara, gde ima slobodu da svu svoju kreativnost iskaže do maksimuma. Sjajno veže vezni red i napad, uvek opasan po gol protivnika. Uspeo je i da zatrese mrežu Fjorentine i tako kruniše sjajnu partiju.

Stefan Mitrović 7,5 - Opasan po gol rivala, šteta što posle dve lepe šqnse u prvom delu nije postigao gol. Nije imao posla u defanzivi tako da je mogao da se razmahne u napadu.

Žan Filip Kraso 8 - Moćan sa loptom, pravi užitak ga je gledati kad se okrene licem ka golu protivnika. Tu je najjači, snažan, nabijen, da su se igrači Fjorentine nekoliko puta odbijali od njega. Dao je jedan, a mogao je još najmanje dva gola.

Piter Olajinka 8,5 - Sanjaće ga golman i defanzivci Fjorentine. Brzinom i fudbalskim umećem zavio ih je u crno. Prvo je ukrao živu loptu, a onda na gol liniji bio brži od golmana gostiju za zakucavanje lopte u mrežu i svoj drugi gol.

Igrali su još:

Uroš Spajić od 46.

Kosta Nedeljković od 46.

Vladimir Lučić od 60.

Jovan Šljivić od 60.

Stefan Leković od 60.

Irakli Azarov od 60.

Jovan Mijatović od 60.

Uroš Kabić od 78.

Barak Bahar - Učinio je Crvenu zvezdu ekspresnom, a ne brzom, doneo novi nivo fudbala, sa dosta trčanja. Protok lopte je neverovatno brz, što se videlo protov Fjorentine, kluba iz Serije A koji je prošle sezone igrao finale Lige konferencije. Odlično je prostudirao klub iz Firence, udario na zadnju liniju, koja, em što je spora, em su igrači bili prepotentni, pa su za 27 minuta kažnjeni sa pet golova. Deluje ozbiljno i od njega tek treba očekivati još bolje taktičke zamisli.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track