KAKAV DERBI?! STRAŠAN DERBI - PARTIZAN I TSC PODELILI BODOVE! Meč u kojem smo videli SVE: Golove, preokrete, penale... (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

KAKAV DERBI?! STRAŠAN DERBI - PARTIZAN I TSC PODELILI BODOVE! Meč u kojem smo videli SVE: Golove, preokrete, penale... (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri TSC i Partizana igrali su nerešeno 3:3 u meču 1. kola Superlige Srbije.

Vicešampion Srbije i četvrti iz prošle sezone, TSC i Partizan, priredili su pravu poslasticu ljubiteljima fudbala na otvaranju novog šampionata Srbije!

Na kraju, 3:3, ali mnogo zadovoljniji mogu da budu domaći koji su dva od tri gola postigli u nadoknadi vremena prvog i drugog poluvremena, i to kada je vreme za nadoknadu već bilo isteklo.

Strelci za Partizan bili su Bibras Natho u 40, Kristijan Belić u 43. i Mateus Saldanja u 79. minutu.

Golove za TSC postigli su Goran Antonić u 12, Ifet Đakovac iz penala u petom minutu nadoknade poluvremena i Nemanja Stojić u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Oba tima su ofanzivno ušla u meč. TSC je u drugom minutu imao šansu preko Stanića, koji je šutirao sa ivice šesnesterca, ali je golman Stevanović dobro reagovao.

Samo minutu kasnije, Partizan je imao kontra napad, šutirao je iskosa Menig, a golman TSC-a Ilić je odbio loptu u korner.

TSC je poveo u 12. minutu golom Gorana Antonića. On je odlično šutirao iskosa sa desne strane, i pogodio gornji levi ugao gola Partizana.

U 39. minutu Partizan je mogao da stigne do izjednačenja, šutirao je Natho ali je njegov udarac izblokirao Stojić.

Odmah u sledećem napadu, Natho je sa 16 metara odlično plasirao loptu, pogodio gornji desni ugao gola i doneo izjednačenje Partizanu.

Samo tri minuta kasnije Partizan je stigao do potpunog rezultatskog preokreta. Natho je sa leve strane po zemlji poslao centaršut, Nikolić je lepo kroz noge propustio loptu na koju je natrčao Belić i pogodio praznu mrežu.

Nakon što je dao znak za kraj prvog poluvremena, sudija Mitić je dobio signal iz VAR sobe i nakon gledanja snimka dosudio penal za TSC zbog neopreznog starta Kanutea.

Odgovornost je preuzeo Đakovac i udarcem u donji levi ugao doneo izjednačenje TSC-u.

U 55. minutu u igru je za Partizan ušao Saldanja i odmah u prvom kontaktu sa loptom je posle duela sa golmanom TSC-a uspeo da iznudi jedanaesterac, koji Natho nije uspeo da pretvori u pogodak.

Minut kasnije, centrirao je Natho sa leve strane, Marković je zatresao mrežu, ali je sudija poništio gol zbog ofsajda.

U 77. minutu još jedan penal na meču nije iskorišćen. Posle starta Pantića na ivici šesnaesterca sudija je pokazao na "belu tačku", ponovo je Đakovac izveo penal, ali je ovoga puta Stevanović odlično reagovao.

U narednom napadu, Partizan je stigao do novog vođstva. Nakon kornera sa leve strane i gužve u šesneastercu lopta se od Saldanja odbila u mrežu, i Brazilac je stigao do gola na svom debiju za Partizan.

U petom minutu sudijske nadoknade vremena Partizan je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je drugi žuti karton dobio Kalulu.

U šestom minutu sudijske nadoknade vremena TSC je uspeo da stigne do izjednačenja. Nakon kornera sa desne strane koji je izveo Mirčevski, Stojić je glavom zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

U sledećem kolu, Partizan će gostovati Vojvodini, dok će TSC gostovati niškom Radničkom.

1 / 4 Foto: Starsport©

2. POLUVREME

90 + 5. minut: TSC IZJEDNAČIO!

90. minut - Igraće se još pet minuta

86. minut - Pritisak TSC-a, centaršut Cvetkovića na drugu stativu, malo je zaspao Stevanović

78. minut - GOL! Partizan opet vodi

77. minut - JOŠ JEDAN PENAL ZA TSC! Stevanović brani penal Đakovcu!

70. minut - Natho izlazi iz igre, umesto njega na terenu je Pantić

64. minut - Posle drame na startu drugog dela igre, sada je ritam igre dosta opao i igra se smirenije...

57. minut - Mihajlo Ilić postiže gol, međutim podignuta je zastavica - na kraju je dosuđen ofsajd!

56. minut - Žuti karton za Cvetkovića

54. minut: NATHO PROMAŠIO PENAL! Saldanja samo što je ušao u igru iznudio je jedanaesterac! Srušio ga je Veljko Ilić, golman TSC-a, koji je istrčao s gola, a sa bele tačke nije bio precizan Birbas Natho...

22.00 - Počelo je drugo poluvreme!

1. POLUVREME

45 + 5. minut - TSC SA PENALA PORAVNAVA REZULTAT!

U poslednjem minutu sudija Mitić je pogledao snimak po pozivu iz VAR sobe i dosudio penal za domaćina. Ifet Đakovaj stavio loptu na belu tačku, našao se oči u oči sa Nemanjom Stevanovićem i postigao je gol za izjednačenje.

43. minut - GOOOL! KAKAV PREOKRET PARTIZANA! Crno-beli koriste grešku u odbrani TSC i preko Belića stiču prednost

40. minut - GOOOOL! Natho majstorijom utišao domaće navijače!

33. minut - Domaćin kontroliše utakmicu, Partizan igra veoma sporo...

29. minut: Žuti karton za Čaušića!

26. minut: Izborio je Antić slobodnjak za Partizan na 20 metara od gola, ali uzalud....

15. minut - VELIKA PRILIKA ZA TSC! Odlično je izveden slobodan udarac, Ćalušić je glavom pokušao da je preusmeri u gol Partizana, ali je ona otišla u drugom smeru, tik pored stative...

12. minut - GOOLLLL! Domaćin je poveo golom Gorana Antonića - Cvetković je odigrao povratnu loptu na 16 metara Antoniću, koji je poslao evrogol pod prečku Stevanovića!

3. minut - Partizan odmah uzvraća - kombinacija Nikolić - Menig, Holanđanin je šutirao, ali je lopta završila u korneru

2. minut - Odmah ogromna prilika za TSC! Odbrana Partizana se nije dobro snašla i omogućila je domaćinu sjajnu priliku, ali su se crno-beli spasili i izbacili loptu sa same linije

21.00 - Počeo je meč!

SASTAVI

TSC: Ilić, Antonić, Stojić, Ćalušić, Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Stanić, Petrović, Jovanović, Pantović.

Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Ilić, Antić, Belić, Kanute, Severina, Natho, Menig, Nikolić.

Prvi od dva derbija kola na programu je večeras od 21 sat kada se sastaju aktuelni vicešampion Srbije i beogradski crno-beli.

Igor Duljaj, šef stručnog štaba Partizana, istakao je kako je došlo dosta novih igrača, nakon što je klub imao sezonu za zaborav, pošto je završio na četvrtom mestu Superlige.

"Tradicija se nastavlja. Ja sam i pre, ima par osoba kojima sam rekao, da će TSC biti prvi tim, drugi Vojvodina. Mora sa njima da se igra. Naravno da je teško kada igrate protiv vicešampiona, mlad i ambiciozan trener koji igra odličan fudbal. Ali ono što je važno, ako ne budemo imali podršku navijača, biće nam teško, ali čuo sam da dolaze u velikom broju, bez njih ne možemo da uradimo ono što želimo, mnogo su nam važni", poručio je trener Partizana.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Trener TSC Žarko Lazetić malo je zabrinut pred ovaj meč.

"Iako je početak prvenstva odložen, uvek nam treba još malo vremena za rad pred prvo kolo koje sa sobom nosi određenu neizvesnost, a pogotovu kada je protivnik Partizan. Ne verujem da je bilo ko u optimalnoj formi, pa nismo ni mi. Ipak, zadovoljni smo što počinju prvenstvene utakmice za koje smo se spremali i koje su nam nedostajale", rekao je Lazetić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track