SRBIJO BUDI PONOSNA - ORLIĆI U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Juniori Srbije srušili Nemačku - za zlato protiv Španije!
Foto: KSS

EVROPSKO PRVENSTVO

SRBIJO BUDI PONOSNA - ORLIĆI U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Juniori Srbije srušili Nemačku - za zlato protiv Španije!

Košarka -

Mladi košarkaši Srbije slavili su nad Nemačkom sa 65:54 i plasirali su se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

Oni će u finalu protiv vršnjaka iz Španije koji su ranije danas bili bolji od Francuske.

Srbiju su do pobede predvodili Nikola Topić sa 16 i Pavle Nikolić i Bogoljub Marković sa po 11 golova.

Kod Nemačke bolji od ostalih bili su Ivan Karčenkov sa 17 i Jak Kail sa 15 poena.

Tokom većeg dela prvog poluvremena viđena je izjednačena borba, sve do pred kraj druge četvrtine kada je Srbija uspela da stigne do pet poena prednosti 38:33.

Srbija je mnogo bolje zaigrala u drugom delu i u trećoj deonici stigla i do dvocifrene prednosti 57:45.

Naši košarkaši su sigurnom igrom uspeli bez većih poteškoća da u poslednjoj deonici zadrže dvocifrenu prednost i izbore plasman u finale.

U finalu, Srbija će igrati protiv Španije, a taj meč je na programu sutra.

TOK MEČA

4. ČETVRTINA - 65:54

Odlična igra Orlića se nastavlja u uvodnim minutima poslednje četvrtine (62:48), Nemci se grčevito bore, ali akcije ne sprovode do kraja, na sreću naših momaka...

Nemačka je uporna, ali se naši momci sjajno drže na terenu (64:50).

3. ČETVRTINA - 57:45

Mišić je bio polovičan sa penala, Kajli je sa druge strane uspeo da pogodi koš Srbije, a onda je Mušicki poentirao (41:35). Usledila je mini-serija Nemaca (46:39), ali i treća lična Topića....

Sjajna igra Srbije, agresivna odbrana, ukradene lopte i poeni u kontri, veliko vođstvo Orlića pred poslednju četvrtinu (57:45).

2. ČETVRTINA - 38:33

Nastavljaju Orlići sa sjanom igrom (19:16), dok Nemci koriste sve greške naših momaka (20:19), pa preko Kristijana Andersona dolaze do nove prednosti (20:23). Marković stiže do lopte i dovodi Srbiju opet u prednost (24:23).

Harčenkov postiže trojku (24:26), a sa druge strane Aleksa Ristić pronalazi "rupu" u odbrani Nemačke i opet je rezultat izjednačen (26:26).

Igra živaca se nastavlja (33.33), još dva minuta je ostalo do kraja druge deonice...

Zaigrali su Orlići fanstastično i na odmor idu sa lepom prednošću (38:33).

1. ČETVRTINA - 17:16

Nezgodni su momci iz Nemačke, krenuli su silovito i već u uvodnim minutima meča stekli prednost (5:9), Aleksa Ristić postiže pogodak (7:9), sa druge strane protivnik greši, a kod naših Topić ne uspeva da postigne trojku...

Pavle Nikolić postiže prvi koš (9:11), a Hačenkov uvećava rezultat (9:13), žestoka borba na terenu u završnici prve deonice.

Šesti poen Nikole Topića na dva minuta pred kraj prve četvrtine značio je i izjednačenje (13:13), a onda sjajna odbrana Orlića - Nikolić pogađa na asistenciju Topića i Srbija konačno vodi (15:13).

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track