"PARTIZANU PONIŠTEN ČIST GOL, BIO JE PENAL ZA TSC!" Sudijski ekspert analizirao sporne situacije sa utakmice koja je izazvala haos
Foto: Starsport

SUPER LIGA

"PARTIZANU PONIŠTEN ČIST GOL, BIO JE PENAL ZA TSC!" Sudijski ekspert analizirao sporne situacije sa utakmice koja je izazvala haos

Fudbal -

Nekadašnji srpski sudija, Raka Đurović, analizirao je sporne situacije sa utakmice TSC - Partizan.

Ekipa iz Bačke Topole je u nadoknadi vremena neverovanog meča na otvaranju Super lige Srbije stigla do izjednačujućeg pogotka, a utakmica je završena rezultatom 3:3.

Đurović je govorio o detaljima koji su izazvali puno pažnje ljubitelja fudbala u Srbiji i zbog kojih se Partizan oglasio više puta.

U 33. minutu je Nemanja Nikolić fauliran u trenutku kada ni on, ni defanzivac TSC-a, Nemanja Stojić nisu imali loptu u posedu.

"Prekršaj za žuti. Čisto ometanje protivnika i čist faul, ali nije za crveni karton. Bilo je izvan 16 metara, postoji kontakt, ali Nikolić nije bio u gol šansi", započeo je Đurović.

Sudija Milan Mitić je dosudio dva jedanaesterca za TSC, prvi je, prema mišljenju Đurovića, opravdano dosuđen.

"Sudija kad nije siguran u svoju odluku pusti da se igra nastavi pa dobije instrukcije iz VAR sobe. To je suština VAR-a, da se pogrešne odluke isprave. Penal je opravdano dosuđen jer je igrač TSC-a ranije sklonio loptu i dobio je udarac u predelu zadnje lože, prekršaj je bio iz kategorije "lagani". Povreda fudbalskih pravila nije bilo, jer je sudija svirao kraj poluvremena nakon završene akcije, a onda pogledao spornu situaciju", rekao je Đurović za "Telegraf".

TSC, Partizan
foto: Starsport©

Partizanu je pri rezultatu 2:2 poništen gol zbog ofsajda Aleksandra Šćekića, ali...

"Najsloženija situacija, ali nema ofsajda i gol nije trebalo da se poništi. Strelac gola Mihajlo Ilić se nalazi u ofsajdu u začetku akcije ali to se ne svira, kasnije ni strelac gola, a ni Marković koji je asistirao nisu bili u nedozvoljenoj poziciji. Bilo bi dobro da se i sudije meča izjasne zbog ove situacije. Sa druge strane, Šćekić nije uticao na igru. Ukoliko je uticao na protivnika koji je u nameri da dođe do lopte morao da ga zaobiđe, onda se svira nedozvoljena pozicija. Na snimku ne vidim da je gol trebalo da bude poništen".

Bibras Natho u 55. minutu nije iskorisio jedanaesterac, a crno-beli nije ni trebalo da ga imaju, smatra Đurović, a poručio je i da je drugi penal za TSC bio opravdan, iako postoji i mišljenje da je faul Danila Pantića nad Milošem Cvetkovićem načinjen van kaznenog prostora.

Đurović je na kraju rekao i da je sudija Mitić imao pravo da odredi koliko će se igrati u nadoknadi vremena. TSC je izjednačio u 97. minutu, dva minuta nakon isteka vremena, a Đurović veruje da je drugi žuti karton za Kalulua razlog tome.

Kurir sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track