NEPRIJATNO MI, NE ZNAM GDE DA GLEDAM! Prvi susret Mitrovića i Mihajlovića je NEZABORAVAN: Centarfor zatekao selektora bez odeće
Foto: EPA/Neil Hall, EPA/Andrej Cukić

HIT PRIČA

NEPRIJATNO MI, NE ZNAM GDE DA GLEDAM! Prvi susret Mitrovića i Mihajlovića je NEZABORAVAN: Centarfor zatekao selektora bez odeće

Fudbal -

Siniša Mihajlović je zaista znao kako da unese samopouzdanje u tim, a o tome je sada pričao Aleksandar Mitrović.

Aleksandar Mitrović je sada najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, a za njegov početak u reprezentaciji Srbije zaslužan je Siniša Mihajlović. Dok je on bio selektor Srbije korpulentni napadač iz Smedereva je dobio prvi poziv za nacionalni tim i to protiv Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Već na trećem meču protiv Hrvatske dao je prvi gol, a sada se prisetio kako je tekla njegova saradnja sa Mihom.

Tada još uvek jako mladi Mitrović igrao je za Anderleht, a kada je dobio poziv od Mihajlovića bio je u čudu. Ništa mu nije bilo jasno ni kada se tadašnji selektor pred njim pojavio samo sa peškirom oko struka!

"Sećam se kao juče da je bilo. Mene je Miha zvao još pre prve utakmice u Zagrebu da dođem da se vidimo. Nisam znao što me zove. Nikad to neću da zaboravim, kao da sam pao s neba, vidim Kolarova, Ivanovića… Ono, ulazim ja, a selektor go. Neprijatno mi je, ne znam gde da gledam. Stoji istuširan i kaže ‘Gde si mali Mitroviću, sviđa mi se kako igraš, možeš uskoro da očekuješ poziv’", rekao je u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića špic Fulama.

Kada je ušao u igru odmah je osetio koliko selektor veruje u njega i posle toga je sve bilo lakše. Čekali smo da Slavoljub Muslin preuzme nacionalni tim kako bi Mitrović počeo da redovno rešeta, ali je ipak ostalo upamćeno da je Miha imao dovoljno vere da Mitrovića prvi put stavi u tim.

"Ja presrećan. Nisam očekivao da ću da igram, a on me uvede. Pita me i da li šutiram penale. ‘Kod mene napadači šutiraju penale.' On je toliko bio pozitivan, nije imao strah, pun samopouzdanja. Počinje utakmica, ja ono moje na krv i nož. Kod gola, udaram je glavom, ona zakači rame i ode u mrežu. Završila se utakmica, sedim kući i razmišljam da li je moguće da sam dao gol Hrvatskoj, da sam igrao sa Kolarovim, Banetom… Pa još potpisao za Anderleht. Sve se brzo izdešavalo. Neverovatno", istakao je Mitrović.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track