SLAVNA FUDBALERKA OTVORILA DUŠU: Kada sam počela da igram, nisam imala ženskog idola! Postale smo primer mnogim ženama!
Foto: DiaEsportivo / Actionplus / Profimedia

ženski fudbal

SLAVNA FUDBALERKA OTVORILA DUŠU: Kada sam počela da igram, nisam imala ženskog idola! Postale smo primer mnogim ženama!

Fudbal -

Brazilska reprezentativka Marta rekla je danas da su ona i njene fudbalske savremenice pomogle da se ženski fudbal izjednači sa muškim.

"Kada sam počela da igram fudbal, nisam imala ženskog idola. Niste prikazivali nijednu utakmicu ženskog fudbala, kako sam mogla da vidim ostale igrače? Niko nije znao ko je Marta 2003. godine, a 20 godina kasnije, postale smo primer mnogim ženama širom sveta. Mi smo otvorile vrata jednakosti", rekla je Marta na konferenciji za novinare u Melburnu.

Svetsko prvenstvo održava se u Australiji i na Novom Zelandu. Brazil je turnir počeo pobedom protiv Paname 4:0, a onda je usledio poraz od Francuske 1:2.

Brazil se suočava sa eliminacijom iz takmičenja već u grupnoj fazi, uoči utakmice trećeg kola protiv Jamajke, u sredu od 12 časova protiv Jamajke.

"Moramo da se držimo zajedno. Mnogo puta je komunikacija u teškim trenucima ono što pravi razliku. Mislim da će to biti moja uloga na terenu i van njega", navela je Marta.

Poslednji put Brazil je pre nokaut faze ispao sa Sveteskog prvenstva 1995. godine. Najbolji rezultat te selekcije je osvojeno treće mesto 1999. godine. Marta je debitovala na turniru 2003. i rekorderka je po broju golova koje je postigao bilo koji igrač na muškom ili ženskom turniru sa 17 godina.

"Ništa me neće sprečiti da izađem sutra na teren i dam sve od sebe. Mogu li da igram 90 minuta? Mučiću se, ali ću se boriti da odigram 90 minuta. Spremna sam", rekla je Marta.

Marta je uoči početka takmičenja, rekla da će joj ovogodišnje Svetsko prvenstvo biti poslednje u karijeri. Do sada je igrala na šest svetskih prvenstava.

Prodato je više od 1,6 miliona karata za ovogodišnje Svetsko prvenstvo, na kome učestvuju 32 reprezentacije, od kojih osam debituje.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track