JEDAN POZIV MENJA SVE! Real u panici: Pojavio se klub koji bi mogao da odvede Mbapea iz Pariza
Foto: Profimedia

Fudbalska saga se nastavlja

JEDAN POZIV MENJA SVE! Real u panici: Pojavio se klub koji bi mogao da odvede Mbapea iz Pariza

Fudbal -

Gde ide Kilijan Mbape, glavna je fudbalska tema poslednjih nedelja.

Od jutros francuski fudbaler više ne može da koristi jednogodišnju opciju u svom ugovoru jer je od Pari Sen Žermena dobio 40 miliona evra bonusa za vernost. Mbape je odbio da produži ugovor sa Parižanima kako bi na leto postao slobodan igrač i na taj način prešao u Real iz Madrida.

Međutim, Pari Sen Žermen sada nudi Mbapea drugim klubovima, a nastoji da ga proda pre kraja prelaznog roka.

Iako je ljubav između Mpabea i Reala obostrana, jedan od najboljih fudbalera sveta mogao bi u drugom smeru. Jer se u priču uključio, i to vrlo ozbiljno, Čelsi.

Vlasnik Čelsija Tod Boelji lično je pozvao predsednika Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelafija, u pokušaju da potpiše Mbapea za stalno ili na pozajmicu, piše Ekip.

Mbape je ranije ovog leta saopštio klubu iz Pariza da nema nameru da produži ugovor, pa ga ni izbacivanje iz tima pred turneju po Japanu nije previše potreslo. Ne brine ga ni ako bude morao da sedi na tribinama tokom cele sezone. Toliko, da je odbio basnoslovnu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije u transferu vrednom milijardu evra.

Kako piše francuski list, pred Mbapeom su opcije ili da produži sa PSŽ-om ugovor do leta 2025. godine, ali uz klauzulu da ga moraju prodati narednog leta Realu, kako bi klub nešto zaradio, ili da ga PSŽ ovog leta prosledi nekome na pozajmicu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track