CRVENA ZVEZDA MOŽE DA SRUŠI REKORD REAL MADRIDA! Neverovatna dominacija crveno-belih - 114 utakmica bez poraza na Marakani
Foto: Starsport

ZA GINISA

CRVENA ZVEZDA MOŽE DA SRUŠI REKORD REAL MADRIDA! Neverovatna dominacija crveno-belih - 114 utakmica bez poraza na Marakani

Fudbal -

Crveno-beli na putu da obore dostignuće Madriđana, koji su u periodu od 1957. do 1965. godine nanizali 121 meč

Crvena zvezda trijumfom je započela novu sezonu u Superligi, pukla je petarda na Marakani u meču sa Vojvodinom, a šampion Srbije iza sebe ima nestvaran niz - 114 mečeva bez poraza na svom stadionu u domaćem prvenstvu.

Zvezda ima priliku da postane apsolutni rekorder pošto joj slavni Real iz Madrida beži samo osam utakmica. Madriđani su u periodu od 1957. do 1965. godine nanizali 121 meč bez poraza i po tome su dugo bili neprikosnoveni.

Interesantno, beogradski crveno-beli su 18. aprila 2017. pobedili baš Vojvodinu na početku ove famozne serije, bilo je tada 2:0, golove su postigli Gelor Kanga i Srđan Plavšić, a aktuelni niz traje i dan-danas, te bi, kako stoje stvari, Zvezda, u slučaju da nastavi da igra ovako, rekord mogla da obori protiv lučanske Mladosti u meču koji je na programu 10. decembra.

U međuvremenu, ekipu Baraka Bahara čekaju utakmice na Marakani protiv Napretka, Spartaka, Novog Pazara, TSC, Radničkog iz Niša, Javora i Radnika.

Na svakoj od njih domaći tim je veliki favorit.

Računajući utakmice i kod kuće i na strani, Zvezda ima 62 meča u nizu bez poraza, a sve je počelo još 27. oktobra 2021. Od tada pa do danas crveno-beli su upisali 53 pobede i devet remija, ali do rušenja ovog rekorda klub čeka bar jedna sezona.

Svetski rekord je ASEK iz Obale Slonovače, koji je u periodu od 1989. do 1994. imao 108 mečeva u prvenstvu bez poraza, dok je, kada reč o Evropi, najbolja Steaua. Rumunski velikan je u periodu od 1986. do 1989. imao 104 utakmice bez poraza.

Prethodni rekord 96 mečeva

Prethodni rekord Crvene zvezde iznosio je 96 utakmica bez poraza na domaćem terenu i postavljen je u periodu od 1998. do 2004. Crveno-beli su odavno nadmašili ovo dostignuće i sada imaju priliku da uđu u istoriju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track