TRENER JUVENTUSA IZNENADIO REČIMA O VLAHOVIĆU: Pitali ga o transferu Srbina, njegov odgovor šalje JASNU PORUKU
Foto: EPA/Alessandro Di Marco, AP/Fabio Ferrari

ODREKAO GA SE!

TRENER JUVENTUSA IZNENADIO REČIMA O VLAHOVIĆU: Pitali ga o transferu Srbina, njegov odgovor šalje JASNU PORUKU

Fudbal -

Sve glasnije se spekuliše o odlasku Dušana Vlahovića iz Juventusa i to navodno u redove Čelsija, što je na neki način potvrdio i trener Masimilijano Alegri.

Pričalo se da Vlahović i Alegri nisu u dobrim odnosima, da trener "stare dame" ne koristi na pravi način srpskog napadača, a čini se da je usled svega toga i on sam dao "zeleno svetlo" za transfer Vlahovića nakon samo godinu i po dana u Torinu.

"Srećan sam sa onim igračima koje imamo... Dobro znate da je neke ponude nemoguće odbiti s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalazi Juventus. Prilagodiću se odluci kluba, kao što to uvek radim", rekao je Alegri upitan za potencijalni transfer Vlahovića u Čelsi.

Navodno, Juventus je prvo tražio 50 miliona evra i Romelua Lukakua za Vlahovića, što su na "Stamford bridžu" izričito odbili.

Ipak, spremni su da pregovaraju i očekuje se da Vlahović pređe za 30 miliona evra, a da ne bi bilo komplikacija obeštećenje za Lukakua će zapravo biti "nula". Na taj način, to i neće biti trampa o kakvoj se pričalo prethodnih nedelja, posebno jer oba kluba znaju da su pod lupom UEFA posle velikih troškova i malverzacija.

Tako je Čelsi kažnjen novčano, a Juventus je izbačen iz Konferencijske lige, dok je prethodno i Fudbalski savez Italije oduzeo deset bodova "staroj dami". Ipak, čak i ako Vlahović ode u Čelsi, sledeće sezone neće igrati evropska takmičenja jer je iza "plavaca" jedna od najlošijih sezona u poslednjih 30 godina.

Potreban im je golgeter i nadamo se da će Vlahović pronaći formu iz Fiorentine koja ga je i preporučila Juventusu u zimu 2022. godine, kada je zaključen transfer vredan oko 80 miliona evra. U međuvremenu, Vlahović je postigao 23 gola na 63 meča za Juventus.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track