"SAUDIJSKA LIGA ĆE NASTAVITI DA TROŠI NOVAC" Bogataši sa istoka nemaju nameru da stanu dok ne promene fudbal
Foto: EPA/Martin Divisek

OZBILJNE NAJAVE

"SAUDIJSKA LIGA ĆE NASTAVITI DA TROŠI NOVAC" Bogataši sa istoka nemaju nameru da stanu dok ne promene fudbal

Fudbal -

Saudijska fudbalska liga je "odlučna da bude uspešna" i "nastaviće da troši novac" kako bi privukla neke od najvećih igrača, izjavio je jedan od čelnika lige, Britanac Piter Haton.

"Mislim da su budžeti na snazi već nekoliko godina i ne vidim da se to usporava. U sportu sam 40 godina i nikada nisam video tako veliki projekat i tako rešen da bude uspešan", rekao je Haton, bivši direktor Jurosporta, a sada član upravnog odbora Saudijske Pro lige.

Klubovi u ovoj državi bogatoj naftom nedavno su privukli nekoliko svetskih fudbalskih zvezda - Karim Benzema, N'Golo Kante, Rijad Marez, Džordan Henderson i Sadio Mane su krenuli stopama Kristijana Ronalda koji je u tu zemlju stigao krajem decembra.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola je rekao da je saudijska liga "potpuno promenila tržište". Njegov kolega sa klupe Liverpula Jirgen Klop strahuje da bi kasnije zatvaranje prelaznog roka u Saudijskoj Arabiji, tri nedelja posle većine evropskih liga, moglo da ima štetan uticaj na klubove širom starog kontinenta.

Haton je uzvratio da "nije nužno loša stvar" ako bi evropski fudbal izgubio deo svoje moći.

"To ne znači nužno da Evropa neće biti tako jaka u fudbalu u budućnosti. To ne mora da bude loša stvar. Dobro je što fudbal ima snagu širom sveta", rekao je Haton.

On je uveren i da će uslediti komercijalni uspeh.

"Kada je Ronaldo potpisao za Al Nasr, odjednom smo imali interesovanje emitera u više od 170 zemalja", rekao je Haton.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track