SRBIJA IMA KLUB MANJE U EVROPI, VOJVODINA SE OPROSTILA: Novosađani ponovili greške sa Kipra, Apoel slavio i u Novom Sadu
Foto: @starsport

revanš

SRBIJA IMA KLUB MANJE U EVROPI, VOJVODINA SE OPROSTILA: Novosađani ponovili greške sa Kipra, Apoel slavio i u Novom Sadu

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine završili su učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Novosađani su u revanšu 2. kola poraženi na svom terenu od Apoela iz Nikozije sa 2:1, koliko je bilo i u prvom meču za kiparski tim.

Kao i u prvoj utakmici na Kipru, tako je i na stadionu "Karađorđe" Vojvodina čekala da rival postigne gol kako bi počela da igra kako ume.

Gosti su poveli golom Sarfa u 27. minutu. Bio je to prvi šut gostiju u okvir gola Novosađana i odmah pogodak. Vojvodina je posle toga zaređala sa akcijama, a na izjednačenje se nije dugo čekalo. Dejan Zukić je u 38. minutu doneo izjednačenje domaćinu. Zukić je dobio loptu od Čumića, a onda sa desetak metara iskosa sa leve strane smestio loptu u mrežu.

Novosađani su mogli i do brzog preokreta, ali su u finišu poluvremena promašili nekoliko šansi.

Kiprani su u nastavku umrtvili igri, pa se praktično ništa bitno nije dešavalo dugo vremena. A onda pravo niotkuda gosti su stigli do novog vođstva. Efrem je probio po levoj strani, ušao u peterac, a kada je zavrnuo loptu ka unutrašnjosti ona je pogodila Traoera u ruku. Bio je to penal koji je Efrem pretvorio u pogodak.

Apoel će u narednom kolu igrati protiv Dile Gori iz Gruzije.

Kurir sport

VOJVODINA - APOEL 1:2 (1:1)

Prvi meč 1:2

TOK MEČA

2. POLUVREME

Kraj utakmice

82. minut - Odličan udarac Zukića sa 20-tak metara, Belec brani.

78. minut - Lazarević je zaradio žuti karton.

75. minut - Umesto Nikolića ulazi Radulović.

74. minut - GOOOL! Efrem donosi novu prednost Apoelu, i to sa bele tačke.

73. minut - Penal za Apoel. Efrem je probio po levoj strani, upetljao se pred golom, ali je uspeo da zavrne loptu ka sredini, a ona je pogodila u ruku Traorea.

69. minut - Iz igre izlazi strelac Sarfo, a ulati Radosav Petrović. Izlazi i Fetfacidis, a ulazi Gavrijel.

62. minut - Malbašić menja Vukića u timu Vojvodine.

61. minut - Prva izmena u Apoelu, umesto Eduarda u igri je Efrem.

51. minut - Ponovljena situacija kod gola Apoela, Sarfo je natrčao na loptu i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je ovog puta Carević bio na mestu.

1. POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. Utisak je da je Vojvodina bila bolja, ali je proigrala tek kada je primila gol. Gosti su praktično iz jedinog šuta u okvir gola postigli gol.

44. minut - Jao, kakva štansa za Vojvodinu! Zukić je dobio povratnu loptu na 15-tak metara od gola, šutirao, ali je Belec odbranio.

42. minut - Prvi žuti karton na utakmici, zaradio ga je Dalsio iz Apoela zbog starta s leđa na Zukiću.

39. minut - Auh, mogla je Vojvodina odmah do potpunog preokreta. Šutirao je Crnomarković sa više od 30 metara, ali je ovaj strahovit projektil slovenački golman Belec vrhovima prstiju izbacio u korner.

38. minut - GOOOL! Dejan Zukić je izjednačio! Dobio je loptu na desetak metara iskosa sa leve strane od Čumića, šutirao a lopta je prošlo kroz noge Krespa i prevarila golmana Beleca.

31. minut - Vojvodina je oštećena za penal. Krespo je posle kornera igrao rukom.

29. minut - Čumić je propustio veliku šansu da odmah izjednači. Šutirao je sa desetak metara, a golman gostiju nogom odbranio. Šteta.

27. minut - GOOOL! Apoel vodi golom Sarfoa. Prvi udarac u okvir gola završio je u mreži. Čebaki je prošao po levoj strani, zavrnuo u sredinu, a Kingsli Sarfo sa ivice šesnaesterca poslao loptu u mrežu.

20. minut - U ovim trenucima je interesantnije na tribinama. Navijači dva kluba se dovikuju sa "Kosovo - Srbija" i "Kipar - Grčka".

17. minut - Šansa za goste, Vilson je sa 20-tak metara uhvatio volej, a lopta je fijuknula pored stative.

10. minut - Prva šansa za goste, posle slobodnog udarca lopta je došla do Čibakea, koji je pokušao makazicama sa desetak metara, ali je bio to slab udarac za golmana Carevića.

1. minut - Već u uvodu meča odlična akcija Novosađana. Čumić je prošao po levoj strani i izborio korner. Nažalost, Novosađani nisu pripretili posle kornera.

Oko 6.000 gledalaca prisutno je na stadionu "Karađorđe".

VOJVODINA - APOEL

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Sudija: Vitalijs Spasjonikovs (Litvanija)

VOJVODINA: Carević - Jeličić, Traore, Crnomarković, Lazarević - Nikolić, Milosavljević, Zukić - Baraje, Vukić, Čumić. Trener: Radosav Batak.

Rezerve: Toroman, Bjeković, Tanjga, Ivanović, Miletić, Jovanović, Antonijević, Busnić, Malbašić, Bukinac, Radulović, Vukčević.

APOEL: Belec - Čebake, Krespo, Dvali, Sušić - Gomeš, Kostadinov, Sarfo - Eduardo, Kvilitaja, Fetfacidis. Trener: Rikardo Sa Pinto.

Rezerve: Hristodulu, Petrović, Karamanolis, Efrem, Abdulahi, Vilafanjez, Teodoru, Tomane, Gavrijel, Polikarpu, Markinjos, Vrancis.

Fudbaleri Vojvodine dočekuju Apoel iz Nikozije u revanšu drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija.

Utakmica se igra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu od 20 časova.

Novosađani će juriti minus od jednog gola zaostatka iz Nikozije, pošto je Apoel pre sedam dana slavio sa 2:1.

Novosadska "Stara dama" je ovaj meč stavila kao prioritet, o čemu govori i podatak da su protiv Crvene zvezde na otvaranju sezone izveli kombinovani tim i odmarali najbolje igrače.

Trener Radoslav Batak nema problema sa sastavom tima za ovaj meč.

Pobednik ovog dvomeča u trećoj rundi se ukršta sa boljim iz dvoboja između ukrajinske Vorskle i gruzinskog Dila gorija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track