NEMANJA VIDIĆ, ĐAVO SA VELIKIM SRCEM: Znate li vi koliko imate na računu? Ovako je pomogao porodici preminulog fudbalera Zvezde
Foto: EPA/Alba Vigaray

Veliki čovek

NEMANJA VIDIĆ, ĐAVO SA VELIKIM SRCEM: Znate li vi koliko imate na računu? Ovako je pomogao porodici preminulog fudbalera Zvezde

Fudbal -

Nemanja Vidić je definitivno jedan od najboljih fudbalera koje je Srbija imala.

Ali je podjednako tako i van terena pokazivao koliko je veliki čovek.

U javnosti je nedavno isplivala priča koja je pokazala kakav karakter ima ovaj Užičanin, legenda Crvene zvezde i Mančester junajteda, popularnih Crvenih đavola.

Vidić je po dolasku u Crvenu zvezdu 2000. godine postao veliki prijatelj sa Vladimirom Dimitrijevićem. Nažalost, to prijateljstvo je grubo okončano godinu dana kasnije, kada je Dimitrijević preminuo na treningu.

"Vidić i Vlada Dimitrijević su bili najbolji prijatelji od kada su došli u Crvenoj zvezdi. Vlada je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u Zvezdi. Međutim njihovo prijateljstvo je nažalost prekinuto 2001. godine kada je Dimitrijević nastradao na treningu. Vidić nikad nije zaboravio svog prijatelja i njegovu porodicu.

Nemanja je u jednom telefonskom razgovoru sa Nedeljkom, ocem Dimitrijevića izrazio želju da određenom sumom pomogne njegovoj porodici. Pitao ga tada je da li ima devizni račun, a na dobijen negativan odgovor rekao mu je da to učini što pre.

Posle otvaranja računa, Nedeljko Dimitrijević je otišao u banku. Službenica ga je upitala: "Znate li vi koliko imate na računu?"

Dimitrijević je odgovorio da ne zna, a pomislio je možda nekoliko hiljada evra?... Međutim, kad mu je radnica u banci saopštila da na računu ima 126.000 evra nije mogao da poveruje. Odmah je pozvao Nemanju da se zahvali, a veliki as i čovek mu je savetovao da kupi stan u Beogradu i ako mu nedostaje i fali još para, da mu se slobodno javi.

Otac pokojnog Vlade Dimitrijevića je poslušao savet i kupio stan u jednoj od beogradskih ulica na broju 15, broju koji nosi Vidić", objavljeno je na Instagram stranici Sportmaniak.

Veliki fudbaler, ali još veći čovek, Nemanja Vidić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track