BRUTALNO SAOPŠTENJE AEK - ZAHTEVAJU STROGU KAZNU, ODMAH: Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života?
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

UBISTVO U ATINI

BRUTALNO SAOPŠTENJE AEK - ZAHTEVAJU STROGU KAZNU, ODMAH: Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života?

Fudbal -

Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb i podlegao je povredama, saopštila je grčka policija.

Najmanje osam osoba je povređeno, tri Grka i petoro Hrvata, u tuči navijača dva kluba pre meča kvalifikacija za Ligu šampiona koji je trbalo da se odigra na AEK-ovom stadionu Nea Filadelfija u predgrađu Atine.

Iako je bilo najavljeno da će meč biti odigran bez gostujućih navijača, Hrvati su uspeli da dođu do Grčke, gde je jedan navijač izgubio život.

Ovim povodom fudbalski klub AEK oglasio se još jednim saopštenjem

"Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane bande kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe?

Hoće li neke od njegovih ubica biti na tribinama? Da li će njihovi saučesnici u zločinu danas na društvenim mrežama proslavljati ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju nas i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saputnici u organizovanom kriminalu?

Ko nas zaista tera da igramo ove utakmice dok krv našeg ubijenog navijača i drugog teško povređenog curi? Kada svi znaju da su oni koji su došli ovde da ubijaju sastavni deo organizacije sa kojom moramo da igramo fudbal?

Da li je lobiranje Hrvata u UEFA važnije od ljudskih života koje su oduzele ubice? I da li dobro evropskog fudbala zahteva da nateramo naše igrače da igraju fudbal na svom terenu kao da se ništa nije desilo.

Postoji samo jedan način: hitna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet čeka ovo.

Kao i AEK", piše u saopštenju atinskog kluba.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track