ALARM JE UPALJEN - HRVATI U OZBILJNOJ PANICI! Plaše se dolaska SRPSKIH navijača: "Grci sa zloglasnim Beograđanima planiraju upad?"
Foto: Emica Elvedji / Pixel Media / Profimedia

tenzije

ALARM JE UPALJEN - HRVATI U OZBILJNOJ PANICI! Plaše se dolaska SRPSKIH navijača: "Grci sa zloglasnim Beograđanima planiraju upad?"

Fudbal -

Napetost na vrhuncu! U narednih desetak dana imaćemo četiri međusobna okršaja hrvatskih i grčkih klubova u evropskim kvalifikacijama, pa mnogi opravdano strahuju da bi moglo doći do novih krvavih navijačkih obračuna.

U četvrtak igraju Hajduk i PAOK u Splitu, naredni utorak Dinamo i AEK u Zagrebu, zatim 17. avgusta PAOK dočekuje Splićane, a dva dana kasnije Dinamo igra u Atini.

Nakon stravičnih incidenata u kojima je 29-godišnji navijač AEK-a ubijen u Atini, Hrvati strahuju od osvete Grka.

Hrvatska policija je preduzela najveće mere bezbednosti. Svi sektori bave se tom tematikom i u punoj su mobilizaciji, prenosi "Jutarnji".

"Postoji procena, iako nema potvrde, da bi navijači PAOK-a zajedno sa Partizanovim Grobarima mogli da upadnu u Hrvatsku. Ako uspeju, žele u Split, ako ne, sumnja se da možda imaju plan da naprave haos negde drugo u našoj zemlji", piše hrvatski list.

Oni ističu da navijači PAOK-a nisu u misiji osvete, jer su u ratu sa pristalicama AEK-a, već jednostavno žele da iskoriste situaciju i naprave zajedničku akciju protiv Hrvata sa pristalicama Partizana.

Policija nadzire sve granične prelaze, proveravaće svaku malo veću grupu ljudi za koju se sumnja da su navijači, a posebne mere bezbednosti biće na prilazima i samom stadionu Hajduka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track