"IMALI SU DOSTA NOVCA, VEROVATNO SU POTPLATILI GRČKE CARINIKE" Karan o navijačima Dinama: Sprečili bi ih da su išli kroz Srbiju
Foto: Kurir Televizija, EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

KURIR TV

"IMALI SU DOSTA NOVCA, VEROVATNO SU POTPLATILI GRČKE CARINIKE" Karan o navijačima Dinama: Sprečili bi ih da su išli kroz Srbiju

Fudbal -

Oni su opsednuti elementom nacionalizma koji postavlja njihov nacionalni identitet kao najviši ideal.

"Smatraju ih najtvrdokornijim navijačima u Evropi, kako zbog fizičkog tako i vokalnog zastrašivanja koje izazivaju, dok se u njihovim redovima nalaze ljudi opisani kao 'skinhedsi', što potvrđuje njihov fašistički i rasistički stav", napominje se, izmedju ostalog u policijskom izveštaju, na 27 strana koji je pre utakmice sa AEK-om pripremila Poddirekcija grčke policije za borbu protiv nasilja na sportskim terenima.

Bed blu bojs
foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Od godina svog osnivanja, Bad blu bojsi, navijači zagrebačkog Dinama, bili su aktivni kako u fudbalskom huliganizmu, tako i u pitanjima od geopolitičkog, pa čak i verskog interesa“, piše u dokumentu u koji je uvid imao grčki Katimerini.

Gost na Kurir televiziji koji je diskutovao o ovoj temi je Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji.

Prvo je rekao da kroz Srbiju nisu prošli jer bi bili locirani i sprečeni.

01:03

IMALI SU DOSTA NOVCA, VEROVATNO SU POTPLATILI CARINIKE Karan o navijačima: Bili bi sprečeni da su išli kroz Srbiju!

- Jedino mi palo na pamet da su uspeli da potplate ljude na granicama. Oni su uz svoje planove imali i dobru zalihu novca. Ko im je karte obezbedio? Kako su im karte obezbeđene, ako im je prisustvo zabranjeno? Oni su išli organizovano, ali u manjim grupama. Nisu išli preko Srbije, iako im je tako mnogo bliže. Ovde bi sigurno bili locirani, otkriveni, zaustavljeni i sprečeni da urade ovo što su uradili.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track