"OPET HRVAT KNINOM PONOSNO KORAČA" Sramni ispadi Torcide: Veličali OLUJU i provocirali Grobare: Neka svako dete MRZI PARTIZAN!
Foto: Ivo Cagalj / Pixel Media / Profimedia

bruka hrvata

"OPET HRVAT KNINOM PONOSNO KORAČA" Sramni ispadi Torcide: Veličali OLUJU i provocirali Grobare: Neka svako dete MRZI PARTIZAN!

Fudbal -

Utakmicu na Poljudu obeležilo je skandalozno ponašanje navijača Hajduka.

Fudbaleri Hajduka odigrali su 0:0 sa PAOK-om na "Poljudu" u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nakon ubistva navijača AEK-a u Atini hrvatska policija strahovala je da ne dođe do navijačkog okršaja u Splitu, pa su mere bezbednosti podignute na najviši nivo.

Do nereda na kraju nije došlo, ali meč nije susret dva kluba nije mogao da prođe bez sramnih ispada zloglasne Torcide.

Pre samog meča navijači Hjduka su ispred klupskih prostorija izložili dresove PAOK-a i Partizana, dva bratska kluba, okrenute naopako, a onda je usledilo divljanje i na samom stadionu.

Palili su baklje i dimne bombe, iako je klub molio da se to ne radi jer će se suočiti sa ozbiljnim kaznama od strane UEFA.

Torcida
foto: Ivo Cagalj / Pixel Media / Profimedia

Naravno, nisu propustili priliku da veličaju "Oluju", genocidnu akciju tokom koje je ubijeno 2.000 i više od 200.000 Srba proterano sa svojih ognjišta.

Naime, na stadionu su razvili ogroman transparent na kom je pisalo:

"Crveni beli plavi na tvrđavu se vraća, opet Hrvat Kninom ponosno korača! Oluja 95".

I nisu se tu zaustavili. Tokom meča sramnim pesmama prozivali srpski klub Partizan koji je u bratskim odnosima sa njihovim rivalom PAOK-om.

"Nek živi ljubav, nek se budi dan, neka svako dete mrzi Partizan" i "Ajmo, Beli, ale, zgazite Grobare", pevali su navijači Hajduka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track