GOTOV NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI PREMIJER LIGE I JEDAN OD NAJVEĆIH IKAD: Čelsi spremio ogroman novac, a onda se pojavio Liverpul!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

FUDBALSKI TRANSFERI

GOTOV NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI PREMIJER LIGE I JEDAN OD NAJVEĆIH IKAD: Čelsi spremio ogroman novac, a onda se pojavio Liverpul!

Fudbal -

Sudeći prema poslednjim podacima u noći između četvrtka i petka dobili smo najveći transfer, ne samo ovog leta, već i prethodnih nekoliko prelaznih rokova!

Liverpul je reagovao hitro i "ukrao" je Čelsiju pojačanje.

Izvori koji su se više puta pokazali kao pouzdani govore da će Mojzes Kaisedo (21) uskoro i zvanično postati fudbaler ekipe sa Enfilda.

Prema navodima Fabricija Romana, specijaliste za transfere, Liverpul je u kasnim noćnim, ili ranim jutarnjim satima, poslao Brajtonu ponudu od 127 miliona evra, a takva ponuda je odmah prihvaćena.

Iako je delovalo da će vezni fudbaler iz Ekvadora pojačati Čelsi, do toga neće doći. Ekipa iz Londona je dugo pregovarala sa Brajtonom, koji je ponudu sa Stamford Bridža u visini od oko 92 miliona evra, držao na stolu i čekao da stigne jača suma.

To se i dogodilo, Liverpul je agresivno pristupio pregovorima, a Brajton nije mogao da odbije ogroman novac.

Čelsi je očajnički pokušao da odgovori na Liverpulu, pa je povisio svoju ponudu na 100 miliona, međutim, to su ljudi iz kluba učinili uzalud.

Ukoliko su informacije tačne i transfer zaista bude vredan 127 miliona, Kaisedo i Liverpul će postati rekorderi Premijer lige, a generalno gledano, deliće peto mesto na listi najvećih transfera svih vremena.

Atletiko Madrid je Žoaa Feliksa platio identičnom sumom, četvrto i treće mesto pripada Barseloni sa transferima Usmana Dembelea i Filipea Kutinja (obojica po 135 miliona), dok je PSŽ za Kilijana Mbapea izdvojio 180, a za Nejmara 222 miliona evra.

Mojzes Kaisedo je u Brajton stigao 2021. godine za pet miliona evra iz Ekvadora gde je igrao za Independijente.

Prošle sezone je "eksplodirao". Brajton je igrao lep i dobar fudbal, sezonu je završio na šestom mestu Premijer lige, a Kaisedo je, prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermarkt", napredovao za više od 10 puta.

Na početku sezone njegova tržišna vrednost iznosila je šest miliona evra, a sada je na 75 miliona.

Kaisedo ima ulogu zadnjeg veznog, na 37 utakmica postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track