SAHRANJEN UBIJENI NAVIJAČ! CELA ATINA PLAČE: Mihalis ispraćen na večni počinak! Bez venaca na groblju
Foto: Printscreen

Tužna povorka

SAHRANJEN UBIJENI NAVIJAČ! CELA ATINA PLAČE: Mihalis ispraćen na večni počinak! Bez venaca na groblju

Fudbal -

Rodbina, prijatelji i navijači AEK-a oprostili su se od 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, koji je izgubio život u krvavim događajima u Atini u noći između ponedeljka i utorka.

Veliki broj ljudi je bio prisutan u crkvi Svetog Konstantina u naselju Elefsina, odakle je krenula pogrebna povorka ka lokalnom groblju.

Mrtvačka kola su bila ukrašena u bojama Mihalisovog omiljenog tima AEK-a, a samo nekoliko venaca je postavljeno. Porodica je prethodno zamolila sve da umesto na vence, novac dodele udruženju koje se stara o deci oboleloj od raka.

Odlukom Opštinskog veća Elefsine "mesto sahrane 29-godišnjeg ubijenog sugrađanina Mihalisa Kacurisa biće simbol istorijskog sećanja". Gradonačelnik Elefsine, Argiris Oikonomu je tom prilikom izjavio.

"Elefsina, koja se bori protiv fašizma i rasizma, protiv svakog fenomena nasilja, mora odgovarajućim akcijama da oda počast sećanju na jedno od svoje dece, Mihalisa Kacurisa. Kukavičko i ničim izazvano ubistvo Mihalisa ne sme da bude zaboravljeno i neće biti zaboravljeno. Njegov grob će uvek biti tu, kao simbol istorijskog sećanja, da podseća sve nas i naredne generacije na bolne posledice navijačko-fašističkog nasilja. To je najmanje što možemo da uradimo u uspomenu na Mihalisa".

Fotografije pogledajte OVDE

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track