NASILJE MORA DA STANE! Zakazan hitan sastanak: Čeferin se sastaje sa Micotakisom i predstavnicima klubova sa ekstremnim navijačima
Foto: Profimedia

NASILJE

NASILJE MORA DA STANE! Zakazan hitan sastanak: Čeferin se sastaje sa Micotakisom i predstavnicima klubova sa ekstremnim navijačima

Fudbal -

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin sastaće se u Grčkoj u sredu, 16. avgusta, s premijerom Kirijakosom Micotakisom povodom napada hrvatskih navijača u Atini u kojem je u ponedeljak ubijen jedan čovek.

Na taj sastanak su pozvani predstavnici četiri najveća grčka kluba - AEK-a, Olimpijakosa, PAOK-a i Panatinaikosa, kao i vladini zvaničnici zaduženi za sport, rekli su zvaničnici Vlade.

Kvalifikaciona utakmica AEK-a i zagrebačkog Dinama za Ligu šampiona otkazana je u utorak pošto je prethodne večeri veliki broj hrvatskih navijača noževima, lancima, drvenim i metalnim palicama napao građane ispred AEK-ove Opap Arene gde su prethodno gledali trening tima za kojeg navijaju.

Dinamo, huligani, Atina, AEK, navjiači, Bed blu bojs
foto: EPA/GEORGE VITSARAS

Jedan navijač AEK-a, 29-godišnji Mihalis Kacuris, umro je na licu mesta od uboda nožem, dok je 10 ljudi povređeno.

Uhapšeno je više od 100 ljudi, uglavnom navijača Dinama, i optuženo za ubistvo, nasilje, pripadanje kriminalnoj grupi i druga krivična dela.

Danas su izbili sukobi ispred zgrade suda u Atini gde su uhapšeni navijači davali iskaze o smrtonosnom nasilju.

Oko 200 navijača AEK-a okupilo se ispred kompleksa sudkih zgrada, a neki su bacali flaše vode i druge predmete na policijske i televizijske ekipe. Nema hapšenja ili povređenih.

navijači, Dinamo, Atina, AEK, huligani, hapšenje
foto: Ronald Gorsic / imago sportfotodienst / Profimedia

Sahrana Kacurisa trebalo bi da bude u njegovom rodnom mestu Elefsini, 25 kilometara zapadno od Atine.

Lokalne vlasti su u znak žalosti otkazale ovonedeljne manifestacije "Evropske prestonice kulture" što je Elefsina ove godine, uz Temišvar u Rumuniji i Vesprem u Mađarskoj.Policija nastavlja pretrese u Atini i na graničnim i tranzitnim mestima, tražeći hrvatske navijače za koje se veruje da su izbegli hapšenje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track