NAKON PRETNJI PIŠTOLJEM PODNEO OSTAVKU! Nova BRUKA u Nikšiću: Trener i saradnici jedva izbegli LINČ pobesnelih navijača Sutjeske!
Foto: Instagram

UŽAS

NAKON PRETNJI PIŠTOLJEM PODNEO OSTAVKU! Nova BRUKA u Nikšiću: Trener i saradnici jedva izbegli LINČ pobesnelih navijača Sutjeske!

Fudbal -

Sutjeska iz Nikšića propisno se obrukala eliminacijom eliminacije od Santa Kolome iz Andore u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

A nakon neuspeha u prvenstvu i remija sa Arsenalom iz Tivta u šampionatu Crne Gore, trener Nenad Brnović i uprava Sutjeske su se rastali.

Brnović koji je u prošloj sezoni osvojio Kup Crne Gore, a u prvenstvu imao isti broj bodova, ali i slabiji međusobni skor od šampiona Budućnosti, izneo je šokantne tvrdnje o načinu rastanka sa Nikšićanima.

Brnović tvrdi da su on i njegovi saradnici prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuti, te da se potezao i pištolj!

On se pisanom izjavom obratio javnost koju prenosimo u celosti.

Svedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsednika kluba, gde sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka oceni stručna fudbalska javnost”.

Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke”.

Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, rešimo sve probleme i njihove zahteve, usledio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbeđenja stadiona”.

Brnović
foto: FSCG

Uspeli smo da se bez težih posledica povučemo sa sastanka, gdje su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zapretili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gdje smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor”.

Obaveštavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživeo u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživeti”, napisao je Brnović.

Nenada Brnovića je na klupi zamenio Vladimir Janković,a Sutjeska je sa nastavila sa lošim rezulatatima i odigrala meč bez golova protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track