TATA, JA ODAVDE NEĆU ŽIV IZAĆI! Grci pripremili pakao u zatvorima za hrvatske navijače! Poručili im: Jutro nećete dočekati
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Haos

TATA, JA ODAVDE NEĆU ŽIV IZAĆI! Grci pripremili pakao u zatvorima za hrvatske navijače! Poručili im: Jutro nećete dočekati

Fudbal -

Navijači Dinama, koji su uhapšeni zbog masovne tuče u Atini, doživeli su paklen doček u zatvorima širom Grčke, gde su razmešteni.

Jedan 21-godišnji pripadnik Bed blu bojsa, koji je uhapšen kao i ostali zbog ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a prošlog ponedeljka, dobio je pretnje smrću istog dana kada je stigao u zatvor.

Pozvao je oca samo nekoliko sati po dolasku u zatvor i ispričao strašne detalje. Stigao je sa samo još jednim hrvatskim državljaninom, a u zatvoru su okruženi navijačima AEK-a koji su mu odmah poslali poruke pretnje smrću.

1 / 4 Foto: Ronald Gorsic / imago sportfotodienst / Profimedia

"Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili – nećeš jutro dočekati, u tom je smislu tekao razgovor“, prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, prenosi „Dnevnik.hr“.

Otac je ispričao i mučan kraj razgovora.

"Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam da će biti sve u redu. On je rekao - Izvini, znaš da sam zeznuo i da je ovo možda zadnji put da se čujemo. Tako je završio razgovor".

1 / 6 Foto: Newsit.gr

Taj zatvor se nalazi nekih 150 kilometara od Atine. Drugi navijač iz Hrvatske ima 23 godine i nalazi se u drugoj ćeliji. Do sada nije uspeo da se čuje sa svojim roditeljima.

Podsetimo, premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio da će sve fudbalske navijačke grupe u zemlji biti zatvorene. Njih će zameniti zvanična udruženja koja će delovati iz sedišta svakog fudbalskog kluba.

"Klubovi navijača se zatvaraju. Svaki tim će imati samo jedan klub navijača, koji će biti u sedištu kluba", poručio je Micotakis.

Premijer Grčke je to izjavio nakon sastanka sa predsednikom Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandrom Čeferinom, sa ministrima u grčkoj vladi, kao i vlasnicima četiri najveća kluba u zemlji, Olimpijakosom, Panatinaikosom, AEK-om i PAOK-om.

Micotakis je dodao i da policija preuzima kontrolu nad ulaskom navijača na stadione.

Kurir sport

Bonus video:

01:01

KADA VIDIMO ČIME JE UBIJEN NAVIJAČ AEK-a, TO SIMBOLIZUJE SAMO JEDNO Karan odgonetnuo: Tim grupama nož nikada nije daleko od ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track