RUSI NISU DOVELI ERAKOVIĆA, ALI OD SRBA NE ODUSTAJU: Piksijevog džokera nazivaju novim NEMANJOM VIDIĆEM i nude mu milionsku platu
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

spartak moskva

RUSI NISU DOVELI ERAKOVIĆA, ALI OD SRBA NE ODUSTAJU: Piksijevog džokera nazivaju novim NEMANJOM VIDIĆEM i nude mu milionsku platu

Fudbal -

Ime Nemanje Vidića sa velikim poštovanjem izgovara se širom Evrope, posebno u zemljama u kojima je ostvario internacionalnu karijeru.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Tako je u Engleskoj gde je igrao za Mančester junajted, ali i Rusiji gde je nosio dres Spartaka iz Moskve. Crveno-beli iz glavnog grada Rusije su u potrazi za defanzivcem, nakon što im je izmakao Strahinja Eraković.

Dugo je Spartak pregovarao sa Crvenom zvezdom oko Strahinje Erakovića. Tvrdili su Moskovljani pazar, a onda je u posao uleteo Zenit i na osnovu sponzorskog ugovora preko Gasproma sa Crvenom zvezdom ekspresno završio posao vredan 7.000.000 evra.

Srđan Babić
foto: Starsport

Ako je suditi po pisanju ruskih medija, Spartak nije odustao od Srba. Kao rešenje za poslednju liniju odbrane vide Srđana Babića, nekadašnjeg štopera Crvene zvezde, koji sa velikim uspehom igraju u Španiji za Almeriju.

Levonogog štopera rođenog u Banjaluci Rusi nazivaju novim Nemanjom Vidićem. Pišu da korpulencijom neodoljivo podseća na bivšeg defanzivca Spartaka i tvrde da bi bio njegov dostojan naslednik. Srđan Babić igrao je na Mundijalu u Kataru za reprezentaciju Srbije i bio važan adut selektora Dragana Stojkovića Piksija kada su u pitanju štoperi koji igraju levom nogom.

Srđan Babić
foto: Francis Gonzalez/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Almerija je u otkupnu klauzulu za Srđana Babića (27) stavila ogromnu sumu - 40.000.000 evra. Prilično veliki novac, ako se zna da su ga od Crvene zvezde otkupili za 1.100.000 evra. Navodno, Spartak iz Moskve spreman je da plati 10.000.000 evra obeštećenja Špancima.

Rusi su Srđanu Babiću ponudili godišnju platu od 1.500.000 evra, što je skoro duplo više od onoga koliko ima u Almeriji. Navodno, srpski defanzivac je zainteresovan i spreman da sa agentima dođe u Moskvu i dogovori uslove saradnje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track