SRBIJI "SVANULO" POSLE POBEDE PARTIZANA: Crno-beli osvojili prve bodove za nacionalni koeficijent posle PET uzastopnih poraza!
Foto: @starsport

liga konferencija

SRBIJI "SVANULO" POSLE POBEDE PARTIZANA: Crno-beli osvojili prve bodove za nacionalni koeficijent posle PET uzastopnih poraza!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana uspeli s da se plasiraju u plej of Ligu konferencija, pošto su eliminisali azerbejdžanski Sabah posle poraza od 2:0 u Bakuu u prvoj utakmici.

Partizan je u Beogradu slavio istovetnim rezultatom i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izborio plasman u narednu rundu

Crno-beli su tako ostali u igri za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, što je od velike važnosti po klub i finansije, ali i za nacionalni koeficijent Srbije.

Naša zemlja je prošlu sezonu završila na 11. mestu, što je rekordno mesto za naš fudbal na UEFA listi kada su klubovi u pitanju.

Ali, sve je počelo veoma loše u novoj sezoni, kada smo po prvi put imali pet predstavnika u Evropi, upravo zahvaljujući tom 11. mestu.

Partizan
foto: Printskrin

Međutim, iz prvih pet evropskih utakmica u kvalifikacijama, naši timovi nisu osvojili ni bod. Tek je Partizan ovim trijumfom doneo 200 bodova (pobeda u kvalifikacijama donosi 1.000 bodova, ali se oni dele na 5, pošto toliko učesnika Srbija ima u Evropi.

Vojvodina je u oba meča poražena od Apoela, TSC od Brage, kao i Partizan u prvom meču u Azerbejdžanu.

Čukarički
foto: Starsport

Čukarički tek treba da nastupi u plej ofu za Ligu Evrope gde će imati vrlo težak zadatak protiv Olimpijakosa, aCrvena zvezda je kao šampion Srbije izborila direktan plasman u Ligi šampiona, gde je očekuju njamoćniji evropski klubovi.

Pošto su poslednjih godina bodove našem fudbalu donosili isključivo Crvena zvezda i Partizan, od velikog je značaja da pored crveno-belih koji će igrati u Ligi šampiona, u grupnoj fazi bude i drugi naš najveći klub koji donosi bodove za koeficijent.

Crvena zvezda, Zvezda, Napredak
foto: Starsport

Posle pobede Partizana nad Sabahom Srbija je učvrstila 13. mesto na kojem je trenutno. Od starta sezone pretekli su nas Turska i Švajcarska, a ozbiljno su zapretili Norveška, Ukrajina, Danska, Češka i Grčka, koji imaju jake adute za skupljanje bodova, pa se strahovalo da bi naša zemlja mogla da padne i ispod 15. mesta, što bi oduzelo mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Trenutno Srbija ima 27.375 bodova. Švajcarska nam je već odmakla za 1.300 bodova, ali je ostala i bez dva učesnika od starta kvalifikacija, pa to može da se stigne, dok deluje da su Turci i Austrijanci trenutno nedostižni na 10. i 11. mestu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track