JE L' OVO NAGRADA ILI KAZNA?! UEFA besramno kaznila Dinamo zbog krvavih nereda u Atini!
Foto: Ronald Gorsic / imago sportfotodienst / Profimedia

NA ŠTA OVO LIČI

JE L' OVO NAGRADA ILI KAZNA?! UEFA besramno kaznila Dinamo zbog krvavih nereda u Atini!

Fudbal -

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznil (ako to može tako da se nazove) je zagrebački Dinamo zbog stravičnih incidenata koje su napravili huligani zagrebačkog kluba 9. avgusta u Atini.

UEFA je odlučila da navijačima Dinama zabrani prisustvo gostujućim utakmicama svog kluba u evropskim takmičenjima do kraja sezone 2023/24. Dakle, za ubistvo - zabrana putovanja na gostovanja! Sramno i skandalozno! Da li je moguće uopšte da je UEFA tako reagovala?!

"Prema proceni UEFA sve utakmice kojima prisustvuju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno incidentom koji su napravili u Atini, uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača. To je takođe istaknuto i u izveštaju koji sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA", navodi se u saopštenju.

Pored toga, UEFA zahteva od Dinama da u saradnji sa državom osmisli i sprovede strategiju kako bi se iskorenilo fudbalsko nasilje povezano sa njihovim klubom. Evropska kuća fudbala očekuje da će u dogledno vreme od zagrebačkog kluba dobiti detaljan izveštaj plana za rešavanje ovog ozbiljnog problema.

"Dok Dinamo i njihovi rivali moraju da daju sve od sebe kako bi sprečili navijače Dinama da putuju, gostujuće ekipe mogu i dalje da vode svoje navijače u Hrvatsku, a Dinamo i nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mere kako bi osigurali njihovu bezbednost", dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Dinamo je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je u Atini odigrao nerešeno sa AEK-om 2:2. Nakon poraza na svom terenu (1:2) tim iz Zagreba imao je u Atini rezultat koji ih vodi u plej-of, ali je u nadoknadi ispustio prolaz dalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track