ČUDESNI LEO MESI! Postigao GOL ZA TV ŠPICE, doneo Interu prvi trofej, pa pokazao celom svetu kakva je LJUDSKA GROMADA! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

NEPONOVLJIVI ARGENTINAC

ČUDESNI LEO MESI! Postigao GOL ZA TV ŠPICE, doneo Interu prvi trofej, pa pokazao celom svetu kakva je LJUDSKA GROMADA! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Intera iz Majamija nakon boljeg izvođenja penala savladali su Nešvil u finalu američkog Liga kupa i osvojili prvi trofej u istoriji kluba.

Apsolutni junak čudesnog podviga kluba iz Majamija bio je maestralni argentinski as - Lionel Mesi.

Samo mesec dana bilo je dovoljno neponovljivom Argentincu da pokaže Amerima kakvog majstora je dobio njihov fudbal.

Blistavim partijama uspeo je da odvede Inter do finala Liga kupa, na sedam utakmica postigao je čak 10 golova i zasluženo pokupio sva priznanja. Proglašen je za najboljeg strelca i igrača ovog takmičenja.

U finalnom meču Mesi je spektakularnim golom u 23. minutu doneo prednost svom timu.

Međutim, Nešvil se nije predavao. Uspeli su da izjednače u 57. minutu i do kraja utakmice rezultat se nije menjao, pa je odluka pala nakon dramatične penal serije.

Igrači oba tima bili su nepogrešivi, pa su u 11. seriji na red došli i golmani. Čuvar mreže Intera bio je siguran sa bele tačke, a tragičar je na kraju bio golman Nešvila koji je promašio penal.

Nakon meča Mesi je sjajnim gestom pokazao ljudsku veličinu. Na ceremoniji dodele pehara svi su čekali da Argentinac, koji je sada kapiten tima, podigne trofej, ali Mesi je napravio potez koji je oduševio fudbalski svet. Skinuo je kapitensku traku i stavio je oko ruke Deandrea Jedlina koji je bio kapiten pre njegovog dolaska. Fudbaler Intera bio je u potpunom šoku, nije mogao da veruje šta Mesi radi.

Na kraju su zajedno otišli po trofej i podigli ga visoko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track