"ROBERT PROSINEČKI JE ČETNIK" Huligani splitske Torcide psovali legendu Crvene zvezde i provocirali spornim transparentom
Foto: Printskrin/Jutjub

skandal u hrvatskoj

"ROBERT PROSINEČKI JE ČETNIK" Huligani splitske Torcide psovali legendu Crvene zvezde i provocirali spornim transparentom

Fudbal -

Robert Prosinečki našao se na udaru navijača splitskog Hajduka koji su ga vređali tokom utakmice.

Robert Prosinečki
foto: Printskrin/Jutjub

Transparent sa prostačkim i provokativnim sadržajem osvanuo je na meču fudbalskog prvenstva Hrvatske između Rudeša i Hajduka (0:2).

Splitska Torcida tokom cele utakmice držala je transparent sledeće sadržine na tribini i konstantno i vulgarno vređala Roberta Prosinečkog:

"10 evra može hvala, ipak četniku nije plaća mala".

Torcida, Torcida Split
foto: Printskrin/Jutjub

Jasno je da su huligani koji podržavaju Hajduk iz Splita aludirali na nacionalno poreklo Roberta Prosinečkog, legendarnog fudbalera i trenera Crvene zvezde.

Popularni Robi je dete iz mešovitog braka Hrvata Đure Prosinečkog i Srpkinje iz Čačka Emilije Prosinečki, rođenog u nemačkom gradu Vilingen-Šveningenu.

Robert Prosinečki nije se oglašavao posle incidenta, a njegov klub Rudeš izdao je saopštenje u kojem kaže da ono što je uradila Torcida jeste "ružno i tužno, sramotno i drsko vređanje, apsolutne legenda hrvatskog fudbala Roberta Prosinečkog".

Zagrepčani se pitaju da li je zbog svega i čelnicima Hajduka koji su bili u loži stadiona bilo jednako neugodno kao i njima. Saopštenje je potpisao direktor Rudeša Stipe Čondrić.

Robert Prosinečki
foto: Printskrin/Instagram

Hajduk je lider fudbalskog prvenstva Hrvatske sa 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Rudeš poslednji sa pet poraza iz isto toliko mečeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track