ZVEZDIN VOJNIK NAPUSTIO MARAKANU: Igraće na Kipru, biće to njegov drugi klub u inostranstvu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

Srećno, majstore

ZVEZDIN VOJNIK NAPUSTIO MARAKANU: Igraće na Kipru, biće to njegov drugi klub u inostranstvu!

Fudbal -

Crvena zvezda i Slavoljub Srnić rastaju se po treći put!

Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezdin vojnik Slavoljub Srnić (31) karijeru nastavlja na Kipru u redovima ekipe AEL iz Limasola sa kojom je potpisao ugovor na dve godine. Biće to njegov drugi klub u inostranstvu, nakon što je u sezoni 2019/2020. nosio dres španskog Las Palmasa.

Crvena zvezda je izašla u susret veznom fudbaleru i bez obeštećenja ga pustila na Kipar. U ekipi AEL čeka ga zemljak Slobodan Medojević (32), nekadašnji kapiten Vojvodine, koji već četvrtu sezonu nosi žuti dres kluba iz poznatog kiparskog letovališta.

Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Slavoljub Srnić ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, odakle je kao klinac sa bratom Dragoljubom otišao u Čukarički gde se u potpunosti afirmisao. Na Marakanu se vratio 2015. godine.

Posebno se istakao u eri kada su Crvenu zvezdu vodili treneri Miodrag Grof Božović, Vladan Milojević i Dejan Stanković. Bio je strelac gola u Krasnodaru u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda pobedonosnog pogotka protiv Kelna 2017. godine kojim je Zvezda obezbedila nokaut fazu drugog po snazi UEFA takmičenja.

Slavoljub Srnić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Defanzivne zadatke odradio je u utakmicama grupne faze Lige Evrope 2021. godine protiv Ludogoreca i Brage. Prošlu sezonu neće pamtiti po dobrom, jer je skrivio dva penala, prvi protiv Makabija Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda i protiv Monaka u grupnoj fazi Lige Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track