HEROJ SA KOŠARA NIJE ZABORAVLJEN: Leskovac je dobio fudbalski stadion, a navijači su se setili junaka koji je PAO ZA OTADŽBINU
Foto: Strasport

pamtiće ga generacije

HEROJ SA KOŠARA NIJE ZABORAVLJEN: Leskovac je dobio fudbalski stadion, a navijači su se setili junaka koji je PAO ZA OTADŽBINU

Fudbal -

Grad Leskovac i država Srbija dobili su novi fudbalski stadion, a navijači FK Dubočica nisu zaboravili Radoša Cerovića, heroja sa Košara i nekadašnjeg igrača ovog kluba.

Dubočica, FK Dubočica, Radoš Cerović
foto: Strasport

Utakmicom između Dubočice i Novog Sada 1921 (2:1) odigrane u ponedeljak uveče u Leskovcu svečano je otvoren jedan od najmodernijih stadiona u Srbiji. Ukupna investicija gradnje ovogo velelepnog objekta i svih pratećih sredstava koštala je više od 20 miliona evra.

Navijači FK Dubočica nisu zaboravili jednog od najtalentovanijih fudbalera ovog kluba Radoša Cerovića. Igrao je na poziciji štopera i predviđali su mu lepu karijeru. Kao i njegov dve godine stariji brat Bojan Cerović, Radoš nije želeo da izneveri porodičnu tradiciju, pa je posle završetka srednje škole otišao u vojsku, u elitnu 63. padobransku brigadu. Junački je poginuo na braniku otadžbine na karauli Košare 1998. godine.

Pred sami početak utakmice između Dubočice i Novog Sada 1921, uz zvuke pesme “Pukni zoro” i uz svetlosne efekte, razvijen je transparent posvećen heroju Radošu Ceroviću, vojniku 63. padobranske brigade Vojske Jugoslavije.

Radoš Cerović, Košare
foto: Društvene mreže

Ulica koja vodi ka stadionu nosi naziv po Radošu Ceroviću. Heroj je dobio i ulicu u Nišu, na zahtev padobranske jedinice. Na kultnoj fotografiji pripadnika 63. padobranske brigade ispred zgrade na karauli Košare je i Radoš Cerović. On je sa krajnje desne strane, sa maramom.

Radoš Cerović, vojnik 63. padobranske brigade, poginuo je 28. jula 1998. godine na Juniku. Sa samo 20 godina stao je hrabro u odbranu svoje zemlje sa ratnim drugovima, potpukovnikom Goranom Ostojićem i starijim vodnicima i klase Draganom Dušanićem i Srđanom Stančetićem.

Radoš Cerović
foto: Printskrin

Instagram stranica "Otačastvo" piše - Poginuo je tokom puzanja, u pokušaju da sa potpukovnikom Goranom Ostojićem izvuče ratne drugove iz obruča terorističke UČK.

Ime Radoša Cerovića se vrlo brzo izdvojilo kao prvi predlog u anketi Jugmedie za naziv stadiona u ovom gradu. Iako je narod bio baš za taj naziv odlučeno je da bude drugačije. Radoš je bio svetla budućnost FK Dubočice jer je već kao golobradi mladić važio za jednog od najboljih igrača, bio voljen i obožavan, upisao fakultet DIF u Beogradu, ali nije dočekao da postane brucoš.

Sudbina je htela drugačije. Poginuo je sa nepunih 20 godina i otišao u legendu. Slava heroju!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track