NJIHOVO JE PRAVO, ALI TREBA DA SE RAZGOVARA! Mitar i Sergej u na istoku? Evo šta kaže legendarni Mijatović: Neka idu, ali kasnije!
Foto: Starsport©

REČ ČUVENOG FUDBALERA

NJIHOVO JE PRAVO, ALI TREBA DA SE RAZGOVARA! Mitar i Sergej u na istoku? Evo šta kaže legendarni Mijatović: Neka idu, ali kasnije!

Fudbal -

Čuveni fudbaler, Predrag Mijatović, govorio je o šansama reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Poslednji put je naša selekcija učestvovala na šampionatu starog kontinenta kao SR Jugoslavija, a Mijatović je bio reprezentativac.

"Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići. Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za FSS i fudbal generalno. Moramo da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti", rekao je čuveni fudbaler za "RTS".

Mijatović u dresu Jugoslavije
Mijatović u dresu Jugoslavijefoto: Profimedia

Govorio je i o velikim transferima u Saudijskoj Arabiji i odlasku vrhunskih fudbalera u tu državu.

Podsetimo, među onima koji su ovog leta otišli na istok nalaze se i dva bitna fudbalera "Orlova", Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

"Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavni aktera, tj igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi", istakao je Mijatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track