PODRŠKA PREDSEDNIKU NAPRETKA MILOŠU NENEZIĆU: Defile kruševačkih sportista od stadiona “Mladost” do Gradske uprave
Foto: FK. Napredak

bura

PODRŠKA PREDSEDNIKU NAPRETKA MILOŠU NENEZIĆU: Defile kruševačkih sportista od stadiona “Mladost” do Gradske uprave

Fudbal -

Bura u Napretku posle nesrećnog poraza od Mladosti iz Lučana (u 90. minutu) se ne smiruje. Napredak je pao na samo dno superligaške tabele, sa samo jednim bodom i bez datih golova u prva četiri kola.

Stručni štab i sportski sektor nisu podneli izveštaj o svom (ne)radu, ali je zato Miloš Nenezić, predsednik Kluba podneo ostavku. -Gromoglasno je, posle nesrećnog poraza od Mladosti iz Lučana, odjeknula širom Srbije ostavka našeg predsednika Miloša Nenezića, a sve nas u Klubu šokirala, jer ponajbolje znamo kako i koliko radi i šta je sve učinio za Napredak. Kao čoveka, kao ostvarenog i dokazanog privrednika i menadžera, višestrukog nosioca najviših i najznačajnijih priznanja, razumeli smo njegovu odluka, ali smo itekako svesni i kakve bi posledice njegov odlazak mogao da ima.

Zbog toga smo odlučili da mu pružimo javnu podršku, kažu u Klubu. Zaposleni u FK Napredak, fudbaleri prvog tima i svih ostalih selekcija, predstavnici drugih sportskih klubova i javnih preduzeća, kao i brojni navijači organizovali su šetnju od stadiona “Mladost” do Trga kosovskih junaka i Gradske uprave, a zatim je održan skup na kojem je predsednik FK “Napredak” Miloš Nenezić, javno pozvan da povuče ostavku i ostane na čelu Čarapana. Organizatori ističu da im je cilj da ostavka Miloša Nenezića ne bude usvojena na predstojećoj sednici Skupštine FK “Napredak” i da on nastavi da obavlja funkciju predsednika Kluba, koji je uspešno predvodio u prethodne tri godine.

Skup je završen sa jedinstvenom porukom: “Neneziću ostani”, a podršku predsedniku Neneziću pojedinačno su pružili mnogobrojni kruševački sportisti, a među njima i legendarna rukometašica, nekada najbolja na svetu, Ljiljana Knežević Maksić, sada direktorka ŽRK “Napredak”. Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa rukovodstvom Grada održala je sastanak sa predstavnicima Napretka, na čelu sa predsednikom Skupštine Kluba Dušanom Pešićem, nekadašnjim fudbalerom Napretka i Hajduka u SFRJ i u turskim klubovima Fenerbahče i Sakarijaspor i državnim reprezentativcem Jugoslavije. Posle sastanka, predsednik Skupštine Grada Kruševca i član UO FK Napredak Predrag Vukićević je izjavio:

-Doneta je odluka da damo punu podršku Milošu Neneziću da ostane na čelu Kluba kako bi zajedničkim snagama ostvarili zacrtane ciljeve. Generalni sekretar Kluba Valentina Vasić je naglasila: -Drago mi je što je celokupna kruševačka sportska javnost uputila bezrezervnu podršku Milošu Neneziću, a posebno što su u tome učestvovali i članovi klupske Skupštine, jer osim što su podržali predsednika Nenezića, na taj način i nisu usvojili njegovu ostavku.

Kurir sport / Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track