ON JE NAJPLAĆENIJI TRENER NA SVETU: Manćini dobio pravo bogatstvo u Saudijskoj Arabiji, ali nije najskuplji! Ima jedan iznad njega
Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Lista najplaćenijih

ON JE NAJPLAĆENIJI TRENER NA SVETU: Manćini dobio pravo bogatstvo u Saudijskoj Arabiji, ali nije najskuplji! Ima jedan iznad njega

Fudbal -

Italijanski stručnjak Robrerto Manćini potpisao je ugovor sa Fudbalskom federacijom Saudijske Arabije do 2027. godine.

Manćini će u tom periodu voditi reprezentaciju ove zemlje, a u zavisnosti od raznih bonusa, dobijaće godišnje između 25 i 30 miliona evra.

Roberto Manćini je po toj osnovi ubedljivo najskuplji selektor na svetu. Primera radi, dosadašnji najskuplji selektor bio je Hansi Flik, koji predvodi Nemce, a koji je imao platu od 6.5 miliona evra godišnje. Praktično 4 puta manje od Manćiniji.

Međutim, ako se Italijan uporedi sa trenerima po klubovima, onda on nije najplaćeniji fudbalski trener na svetu. Ima jedan ispred njega.

Prema izvorila francuskog "L Ekipa", najplaćeniji na svetu je Dijego Simeone. Argentinac na klupi Atletika iz Madrida godišnje dobija 34 miliona evra.

Iza Manćinija, koji po njihovim izvorima zarađuje 25 miliona, nalaze se Pep Gvardiola iz Mančester Sitija sa 22.4 miliona godišnje i Jirgen Klop iz Liverpula sa 17.8 miliona.

U top 5 se nedavno ugurao Stiven Džerard, koji je Al-Itifak iz Saudijske Arabije preuzeo za 17.6 miliona godišnje.

U top 10 su još Masimilijano Alegri iz Juventusa (12.8), Tomas Tuhelj iz Bajerna (12), Mauriso Poketino iz Čelsija (12), Karlo Anćeloti iz Reala (11) i Simone Inzagi iz Intera (10).

Prvi ispod Top 10 je Žoze Murinjo sa "skromnih" 9.2 miliona evra godišnje.

treneri, Jirgen Klop, Pep Gvardiola, Dijego Simeone, Roberto Manćini
foto: Sports.ru

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track