ANHELES OKONČALA ŠTRAJK GLAĐU: Majka predsednika FS Španije puštena iz bolnice - završila sa protestom!
Foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

SKANAL DRMA ŠPANIJU

ANHELES OKONČALA ŠTRAJK GLAĐU: Majka predsednika FS Španije puštena iz bolnice - završila sa protestom!

Fudbal -

Majka predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa otpuštena je iz bolnice, preneli su britanski mediji.

Anheles Behar je u sredu primljena u bolnicu, nakon što se dva dana ranije zatvorila u lokalnu crkvu u Motrolu i započela štrajk glađu iz protesta zbog ponašanja javnosti prema njenom sinu Luisu Rubijalesu.

Ona je tada rekla da će štrajkovati danonoćno zbog "nehumanog lova" na njenog sina.

Rubijales je dobio oštre kritike svetske javnosti nakon što je u usta poljubio špansku fudbalerku Dženi Ermoso na pobedničkom postolju, kada su reprezentativke Španije osvojile Svetsko prvenstvo u Australiji i na Novom Zelandu, 20. avgusta.

Španija
foto: Pritnscreen

Ermoso je rekla da nije pristala na poljubac i da joj se taj gest nije dopao, dok je Rubijales rekao da je poljubac bio uzajaman i zajednička proslava dva prijatelja.

Rubijales je odbio brojne pozive da podnese ostavku, a u nedelju ga je na 90 dana suspendovala Međunarodna fudbalska federacija (Fifa).

Špansko tužilaštvo pokrenulo je preliminarnu istragu kako bi se utvrdilo da li incident predstavlja krivično delo seksualni napad.

Sveštenik lokalne crkve koji se predstavio kao otac Antonio rekao je Rojtersu da je Behar u sredu odvedena u bolnicu u Motrilu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Nije se osećala dobro zbog vrućine i svega ostalog. Noge su joj otekle i rekla je da se oseća umorno. Takođe, postala je i anksiozna", rekao je on.

Španska novinska agencije EFE prenela je da je Behar zadovoljavajuće reagovala na lekarsku pomoć i da je u pratnji sina napustila bolnicu.

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je za Ekip da je Rubijalesov postupak bio "neprikladan".

"Ja sam advokat i jedan od potpredsednika Fife. Bilo kakav moj komentar zvučao bi kao pritisak. Samo moram da kažem da sam tužan što je takav događaj zasenio pobedu španske reprezentacije. Trebalo bi da promenimo stvari", rekao je Čeferin.

(Kurir sport/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track