U SUSRET ŽREBU ZA LK: Kog velikana ćemo gledati u Leskovcu? Čuka može da naleti na ozbiljne gigante, ovo je "grupa SMRTI"!
Foto: Fk. Čukarički

liga konferencija

U SUSRET ŽREBU ZA LK: Kog velikana ćemo gledati u Leskovcu? Čuka može da naleti na ozbiljne gigante, ovo je "grupa SMRTI"!

Fudbal -

Revanš utakmica plej-of faze kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope između Čukaričkog i Olimpijakosa nije donela iznenađenje, koje je srpska fudbalska javnost potajno priželjkivala, uprkos poznavanju kvaliteta grčkog velikana.

Brđani su pružili za nijansu kvalitetniji otpor nego što je to bio slučaj u Atini, ali mladi Filip Samurović, ni kriv ni dužan, ponovo je u tri navrata vadio loptu iz svoje mreže (0:3).

Ukupnih, vrlo ubedljivih 6:1, jasan je pokazatelj da je Liga Evrope u ovom momentu i više nego krupan zalogaj za belo-crne.

Pre neugodnog gostovanja pančevačkom Železničaru zakazanog za ponedeljak, ekspediciju Čukaričkog najpre očekuje povratak u prestonicu, a nedugo zatim i praćenje žreba za Ligu konfrencija.

Čukarički, Bojica Nikčević
foto: Starsport

Izvlačenje kuglica za po rangu treće takmičenje na području Starog kontinenta održaće se u Monaku, u terminu od 14 časova i 30 minuta.

Sastav Brđana, pod dirigentskom palicom Igora Matića, sa nestrpljenjem isčekuje imena rivala sa kojima će ukrstiti koplja i nastaviti svoju prvu evropsku odiseju. Beogradski klub, osnovan 1926. godine, nalazi se u četvrtom (najslabije kotiranom) šeširu pa je jasno da će teško izbeći najkvalitetnije rivale.

Timovi (32) raspoređeni su u četiri šešira po osam ekipa.

PRVI ŠEŠIR: Ajntraht Frankfurt, Dinamo Zagreb, Klub Briž, AZ Alkmar, Gent, Fenerbahče, Lil i Ferencvaroš.

DRUGI ŠEŠIR: Bodo Glimt, PAOK, Slovan Bratislava, Makabi Tel Aviv, Viktorija Plzen, Aston Vila, Ludogorec i Fiorentina.

TREĆI ŠEŠIR: Legija Varšava, Genk, Zorja, Astana, Bešiktaš, Helsinki, Spartak Trnava, Olimpija Ljubljana.

ČETVRTI ŠEŠIR: Zrinjski, Klaksvik, Aberdin, Lugano, Breidablik, Nordsjeland, Balkani, ČUKARIČKI.

Projekcija najteže grupe: Ajntraht Frankfurt, Aston Vila, Bešiktaš, ČUKARIČKI.

Projekcija najpovoljnijeg ishoda žreba: Ferencvaroš, Slovan Bratislava, Astana, ČUKARIČKI.

Termini odigravanja i raspored domaćinstava i gostovanja biće objavljen po završetku žreba.

Brđani se nadaju da će ovog puta imati više sreće prilikom izvlačenja kuglica, za razliku od svih prethodnih navrata, kada su kao po kazni dobijali najteže moguće protivnike (Olimpijakos, Tvente, Hamarbi, Molde...).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track