ZVEZDA DOVELA DEFANZIVCA IZ BAZELA: Talentovani štoper, pojačanje za Ligu šampiona!
Foto: Printskrin/Jutjub

iz švajcarske

ZVEZDA DOVELA DEFANZIVCA IZ BAZELA: Talentovani štoper, pojačanje za Ligu šampiona!

Fudbal -

Crvena zvezda angažovala je defanzivca Nasera Đigu iz Bazela.

Naser Điga
foto: Printskrin/Instagram

Mladi defanzivac iz Burkine Faso biće pojačanje crveno-belih za Ligu šampiona. Radi se o izrazito snažnom defanzivcu koji je visok 187 centimetara i bolje se služi desnom nogom.

Naser Điga (20) je reprezentativac svoje zemlje, a u Crvenu zvezdu dolazi iz Bazela na jednogodišnju pozajmicu. Od početka sezone odigrao je sedam utakmica za Švajcarce. Kako Kurir saznaje, dva kluba su dogovorila uslove otkupa u visini od 2.000.000 evra na kraju sledeće sezone.

Dolazak Nasera Đige u Beograd planiran je za sutra, kada bi trebalo da prođe lekarske preglede, potpiše ugovor i potom se pridruži ekipi.

Prošlu sezonu Naser Điga proveo je u francuskom drugoligašu Nimu za koji je odigrao 21 utakmicu. Ponikao je u omladinskoj akademiji Vitesea u Burkini Faso. Tu su ga primetili skauti Bazela, pa je sa švajcarskim klubom potpisao profesionalni ugovor 2021. godine.

Na debiju za Bazel u Ligi konferencije protiv ekipe Partizani iz Albanije Naser Điga doživeo je tešku povredu ligamenata levog skočnog zgloba, zbog čega je pauzirao šest nedelja. Vratio se u oktobru i debitovao za Bazel u prvenstvu Švajcarske odigravši protiv Lugana (2:0) celu utakmicu.

Naser Điga stiže u Crvenu zvezdu kao zamena za Stefana Lekovića koji je za 250.000 evra otišao na pozajmicu u španski Viljareal, a mogućnosti otkupa sledeće sezone u visini od 4.000.000 evra.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track