NIJE BORIŠA JEDINI, JEDAN SRPSKI KOŠARKAŠ ZBOG UDARCA U STOMAK BIO ČAK U KOMI! Morao na dve operacije, ali je ponovo zaigrao
Foto: Printscreen

OPASNI LAKAT

NIJE BORIŠA JEDINI, JEDAN SRPSKI KOŠARKAŠ ZBOG UDARCA U STOMAK BIO ČAK U KOMI! Morao na dve operacije, ali je ponovo zaigrao

Mundobasket -
Mundobasket 2023, Dado Djilas, Predrag Gajić, M
foto: Kurir

Krilni centar Srbije Boriša Simanić uspešno se oporavlja od operacije nakon što je zadobio tešku povredu burega na utakmici sa Južnim Sudanom.

Udarac u stomak kod Boriše izazvao je obilno unutrašnje krvarenje, a pravovremena reakcija doktora Dragana Radovanovića sprečila je teže posledice.

Kako nam je rekao jedan zvaničnik FIBA, ovo je prvi put da se na svetskim i Evropskim prvenstvima dešava ovakav slučaj. Međutim, kada je u pitanju klupska košarka, sećamo se velikih problema koje je imao Dušan Šakota, sin srpskog trenera Dragana Šakote.

On je 2010. na meču Skavolinija i Terama u italijanskoj ligi takođe udaren u stomak, slično kao Simanić. Puklo mu je dvanaestopalačno crevo, Morao je na hitnu operaciju, ali zbog dodatnih komplikacija, odnosno krvarenja, izvršen je i drugi operativni zahvat.

Lekari su morali da ga stave u veštačku komu, kako bi oporavak protekao što bolje. Srećom, Dušanu se uskoro stabilizovalo stanje. Šta više, nakon ovih nemilih događaja uspeo je da nastavi karijeru, pa čak i da osvoji trofej u AEK dok ga je trenirao otac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track