BOMBA! KO JE ZVEZDINO NAJSKUPLJE POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Dolazi iz bratskog kluba i biće plaćen 5.000.000 evra!
Foto: Giorgos Mathaios / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

detonacija

BOMBA! KO JE ZVEZDINO NAJSKUPLJE POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Dolazi iz bratskog kluba i biće plaćen 5.000.000 evra!

Fudbal -

Crvena zvezda spremila je ozbiljne detonacije za kraj prelaznog roka i prijavu igrača za Ligu šampiona.

Inbeom Hvang
foto: Klodian Lato / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Kako je potvrđeno Kuriru iz Crvene zvezde, na Marakanu dolazi Inbeom Hvang, fudbaler Olimpijakosa i reprezentativac Južne Koreje. Kurir je još u subotu najavio dve bombe na Marakani, ovo je jedna od njih.

Obeštećenje Olimpijakosu biće plaćeno 5.000.000 evra u tri godišnje rate. Nema procenata, Inbeom Hvang biće 100 odsto vlasništvo Crvene zvezde. Ugovor će biti potpisan na četiri godine.

Ceo posao biće završen večeras do ponoći, a Inbeom Hvang će potom biti predstavljen u Crvenoj zvezdi.

Inbeom Hvang
foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Inbeom Hvang jedan je od najboljih fudbalera na poziciji zadnjeg veznog, pokriva mesta "šestice" i "osmice", baš gde je bio gorući problem u redovima crveno-belih na početku sezone. Ima 26 godina, visok je 177 centimetara i karijeru je počeo u klubu Daedžon. Bio je najmlađi strelac u istoriji te ekipe.

Internacionalnu karijeru Inbeom Hvang započeo je u Vankuveru u MLS ligi, jer je taj klub platio više novca od Hamburgera, koji ga je dugo pratio. U Evropu je stigao u leto 2020. kada ga je za 2.500.000 evra kupio ruski Rubin. Bio je jedan od najboljih asistenata ruske Premijer lige, a da nije bilo korone i povrede pete, njegova statistika bi bila još bolja.

Posle početka Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Inbeom Hvang iskoristio je propise FIFA i vratio se u Koreju. Igrao je za Seul, da bi u leto 2022. godine prešao u Olimpijakos. Po završetku sezone 2022/2023, izabran je za najboljeg igrača kluba iz Pireja i drugog najboljeg igrača Superlige Grčke od strane navijača.

Prošle sezone Inbeom Hvang odigrao je 24 utakmice za klub iz Pireja, dao dva gola i upisao četiri asistencije, odigrao ukupno 2.069 minuta.

Za A tim fudbalske reprezentacije Južne Koreje igra od 2018. godine. Bio je učesnik Svetskog prvenstva u Kataru, a u njega je bivši selektor Paolo Bento imao najviše poverenja. Odigrao je četiri utakmice na Mundijalu, bio učesnik osmine finala. Za Južnu Koreju dosad je odigrao 45 utakmica i dao pet golova.

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

02:22

Terzić na oproštaju od Siniše Mihajlovića: Odužiće mu se Crvena zvezda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track